Los van albumverkopen en talloze Grammy ’s – het blijvende succes van Elton John kan worden afgemeten aan de inruilwaarde die zijn naam toevoegt aan deze Ferrari Testarossa uit 1987 die voor het grijpen ligt bij het Australische veilinghuis Shannons.

Waarde van de Ferrari Testarossa

Hagerty hecht een waarde van $ 211.000 aan een exemplaar van het klassieke steigerende paard in absoluut onberispelijke “Concours” -staat. Maar zoals Jalopnik meldt, wordt verwacht dat dit vroege Testarossa-model dat ooit eigendom was van de “Rocketman” -legende zal worden verkocht voor $ 216.000 – $ 250,00, ondanks dat het wordt gepresenteerd met “kleine slijtage die consistent is voor zijn leeftijd” zoals krassen op de voorspoiler, evenals een kilometerstand van 10.733.

De herkomst van beroemdheden is dus zeker wat die schattingen vóór de veiling doet stijgen. Volgens Shannons werd de 4,9-liter flat-12-aangedreven coupé in Ferrari’s iconische Rosso Corsa-rood door zijn platenmaatschappij MCA aan Elton John geschonken als een 40e verjaardagscadeau.

Ferrari V12 Elton

Documenten geven aan dat John eigenlijk de tweede eigenaar was, maar hij bewaarde hem meer dan tien jaar voordat Christie’s hem voor het eerst aan het publiek aanbood op een veiling in 2001.

Het klassieke lichtbruine interieur is bewaard gebleven

Vanaf nieuw droegen de vierkleppencilinderkoppen van de motor, het toen geavanceerde Bosch K-Jetronic brandstofinjectiesysteem en Magnetti Marelli Microplex-ontsteking bij tot een vermogen van 390 pk. Dat cijfer is in de loop der jaren zeker afgenomen, maar het interieur heeft nog zijn originele lichtbruine leer, licht versleten bruin tapijt en originele hardware.

Het is eigenlijk de tweede rode klassieke Ferrari die ooit eigendom was van John om de ronde te maken, de andere is een Daytona uit 1972 die niet werd verkocht voor $ 522.000- $ 583.000 op een Silverstone Auctions-evenement in 2019.