Frans Duijts kon zijn geluk niet op toen hij eind maart van dit jaar zijn droomauto, een McLaren 570s Spider, mocht komen ophalen bij Louwman Exclusive. Waarschijnlijk zag hij later een oude videoband liggen van Rupsje Nooitgenoeg, want circa een halfjaar later heeft hij nóg een model uit de line-up van het Britse automerk uitgekozen.

De tweede McLaren Spider van volkszanger Frans Duijts

Volgens de 42-jarige volkszanger deed McLaren Utrecht, die opereren onder de vlag van Louwman Exclusive, hem een voorstel die hij niet kon laten lopen: “Soms komen er kansen voorbij en die moet je met beide handen aanpakken!”, schrijft Duijts op Instagram. Op 14 november plaatste hij ook al een foto waar hij aan zijn volgers vroeg of ze de McLaren 570s Spider of de 720s Spider mooier vinden: een kleine voorbode van wat er te komen stond.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frans Duijts (@fransduijts.official)

De combinatie tussen Frans Duijts en een sportwagen 720 pk lijkt op het eerst oog ongebruikelijk, maar naar eigen zeggen heeft ieder zo z’n interesses, los van het vak dat ze uitoefenen. Toch blijkt dat een aantal Nederlandstalige hitjes en een zangcarrière die begon in 2008 – eerste instantie als André Hazes-imitator – aardig wat oplevert. Want hoe zou hij anders € 318.185 (zoveel kost het instapmodel, exclusief extra’s) kunnen betalen, bovenop de aankoop van de 570s, die minimaal € 287.185 kost

Frans Duijts

Foto: Louwman Exclusive (de nieuwe McLaren 720s van Frans Duijts)

720S Spider in Supernova Silver

Het gaat om een 720S Spider in de kleur Supernova Silver, waarbij haast alle koolstofvezel-opties zijn aangevinkt. Zijn tweede Spider legt de 0 naar 100 km/h sprinttijd 3 tellen sneller af dan zijn 570s: in 2.9 seconden. Niet verassend aangezien de 720s ook 150 pk meer levert.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frans Duijts (@fransduijts.official)