We kennen hem inmiddels wel een beetje. MrBeast, Jimmy Donaldson staat bekend om zijn bizarre uitgave patroon en om zijn vrijgevigheid naar de ‘normale’ burger. We hadden al eerder verteld dat MrBeast zijn eerste viral kreeg waarin hij in een video van 0 tot 100.000 ging tellen. Dit was pas het begin van zijn rooskleurige carrière.

MrBeast zijn eerste samenwerking

Natuurlijk zal iedere content creator zijn eerste samenwerking wel herinneren. Het bedrijf en het bedrag zullen je altijd bijblijven. Dit is niet anders voor Jimmy Donaldson. De man met momenteel  82,8 miljoen volgers kreeg voor zijn eerste samenwerking een bedrag van 5000 uitgekeerd. Voor een beginnende YouTuber is dit een erg lekker bedrag, maar wat Donaldson voorstelde aan het bedrijf is iets wat weinig YouTubers hem na zouden doen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MrBeast (@mrbeast)

Hij stelde namelijk voor om het bedrag te verdubbelen en dan zou hij in een video het geld aan een zwerver geven op straat. Volgens hem konden zij het veel beter gebruiken dan hij. En stiekem was het natuurlijk ook hele goede content, want menig consument is natuurlijk loeiend nieuwsgierig naar de emotionele reactie van de zwerver.

Het begin van iets groots

Op dit moment zit de video op 9,87 miljoen views. Dit zorgde voor nog meer aandacht naar zijn video’s en is hij er alleen maar groter mee geworden door een geheel nieuw concept te bedenken op YouTube. Veel content creators proberen hem na te doen, maar het zal nooit zo zijn als hoe Jimmy Donaldson het aanpakt.

MrBeast maakte ook Squid Game na in het echt. Wil je lezen hoe de voorbereidingen daarvan gingen? Klik dan hier.