Jan Smit is een veteraan onder de Nederlandstalige zangers. Hij werd op 10-jarige leeftijd ontdekt toen hij een duet mocht zingen met mede-Volendammers BZN. Het liedje dat hieruit komt ‘Mama’ werd een gigantisch succes. De volgende single ‘Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen’ werd de eerste nummer 1 hit voor de jonge Smit.

Volendamse zanger én ondernemer

Hij is niet alleen zanger, maar ook voetbalbestuurder bij FC Volendam en ondernemer. Hij heeft ook een eigen platenlabel genaamd Vosounds, waar bekendheden zoals Gerard Joling en Monique Smit bij aangesloten zitten. Smit heeft ten slotte ook nog eens een eigen restaurant: Lotje Wine & Dine in, je raadt het al, Volendam.

Maar daar houdt het uiteraard nog lang niet bij op. Smit is presentator voor diverse programma’s, zoals de Voice of Holland, TROS/AVROTROS , Onze Eigen Muziekfeesten, Beste Zangers en andere muzikale shows. Hij is ook nauw betrokken bij het Songfestival. Smit is niet alleen bekend in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dit komt doordat hij deel uitmaakte van De Toppers en van het schlagertrio KLUBBB3.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit)

Jan Smit zijn vermogen

Genoeg over wat Smit allemaal doet. Hij heeft met al deze dingen genoeg geld verdiend en we zijn daarom ook niet verbaasd dat deze zanger er meer dan warmpjes bij zit. Zijn vermogen wordt momenteel  geschat op een ontzettend hoog bedrag van maar liefst € 13 miljoen. Smit vraagt voor een half uurtje op het podium rond de € 14.000. Dat tikt flink aan, ook al zijn er tegenwoordig een stuk minder optredes. Maar ach, het heeft een prima buffer.

We weten dat Jan Smit ook genoeg heeft verdiend bij de Voice of Holland. Er was uitgelekt dat Ali B per seizoen € 500.000 ving. De ‘knuffel Marokkaan’ zit al sinds 2013 al bij de jury van de Voice of Holland, dus reken maar uit. Het salaris van Smit zal vast niet ver onder het salaris van Ali B liggen.