Als je eenmaal bekend bent zoals Kanye West maakt het niet uit wat je doet of aanraakt. Het veranderd in goud. Zo werd de tissue van voetbalster Lionel Messi van zijn afscheid bij FC Barcelona voor een krankzinnig bedrag geveild. West heeft een soortgelijk geval meegemaakt.

Donda breekt records

Ye, oftewel Kanye West zijn bekendheid heeft een een niveau behaald waarin alles waar hij een handtekening of iets in die categorie zet het desbetreffende item of voorwerp meteen een krankzinnige stijging aan waarde krijgt. Het album Donda was een groot succes. Het vestigde zelfs een Apple-muziekrecord voor de meeste livestreams in de geschiedenis met meer dan 5,4 miljoen luisteraars.

Kanye West

Het kogelvrije vest dat West droeg op het feest in het Mercedes-Benz-stadion van voetbalclub Atlanta waar de release van Donda gevierd werd heeft daardoor ook een relatief hoge waarde. Een fan kocht het vest voor $ 20.000, maar zag er een hoop potentie in. Hij zocht een nog groter betaaldag voor het vest en stuurde het naar Christie’s voor de “Handtassen x HYPE”-veiling.

Slimme Kanye West fan

Dit was een erg slimme zet, want het unieke verzamelobject met een bijbehorende één-op-één NFT van zichzelf was zeer in smaak gevallen. West had het vest gedragen en in het groot zijn handtekening erop gezet. Dat maakte de waarde van het vest krankzinnig duur.

Kanye West

Het vest beschikt over ballistische panelen en heeft Donda met de hand geschilderd in het wit en gesigneerd MBD wat staat voor: mijn lichaam anders. Het vest is inmiddels geveild voor een krankzinnig bedrag van $ 75.000. En dan te bedenken dat deze kogelvrije vesten onder € 250 verkopen zonder handtekening en draagsporen van West.