Na een mislukte presidentsverkiezing en een vloedgolf aan merkwaardige uitspraken van Ye, zoals West zichzelf nu graag laat noemen, besloten Kim Kardashian en Kanye West (eigenlijk uitsluitend door aandoen van Kardashian) uit elkaar te gaan. De voormalige partners leefden voorheen samen op een gigantische ranch in Wyoming, die overigens te koop staat, en Hidden Hills, maar hun wegen scheidden, net als hun huwelijk. Althans, tot voor kort.

Vastgoed van Kanye West.

Nadat hij enkele maanden geleden een betonnen strandvilla in het zonovergoten Malibu op de kop tikte, heeft hij nu alweer een villa in Hidden Hills toegevoegd aan zijn portfolio. Hij betaalde er naar verluidt $ 4,5 miljoen voor en het is’ toevallig’ direct precies de overkant van de het hoofdverblijf van zijn miljardair-ex. Vanaf hier kan de 44-jarige vermoedelijk een oogje in het zeil houden op huize Kardashian.

In de aflopen jaren heeft het ex-koppel onnoemelijke miljoenen besteed aan het bouwen en herinrichten van hun enorme landgoed Hidden Hills. In oktober betaalde Kardashian haar ex zelfs nog $ 23 miljoen om zijn belang van 50% in het landgoed van meerdere hectare te kopen.

Kenmerken van zijn nieuwe stek

Gebouwd in 1955 en sindsdien eigendom van dezelfde familie, bevat het nieuwe pand van Ye vier slaapkamers en 2,5 badkamers op ongeveer 334 vierkante meter. Verder is er ook een kleine gastenstudio met nog een slaapkamer en een complete badkamer, het meest geschikt voor personeel, verbonden aan de garage. Voor hem een bescheiden optrekje, maar het zal ‘m ongetwijfeld ook alleen gaan om de locatie.

Net als op zijn uitgestrekte ranch in het midden van de Verenigde Staten, staat op het perceel van zijn nieuwe aankoop een riante manege met paardenstallen. En aangezien West zich kenmerkt architecturale smaakmaker, hij heeft er tevens het geld voor, zal hij de residentie vrijwel zeker een metamorfose geven, voordat hij gaat intrekken. De bestaande keuken is in 2005 gerenoveerd en is voorzien van een ruim eiland, granieten aanrechtbladen en enkele generiek ogende witte ovens en een witte vaatwasser, dus daar hoeft Kanye West zich niet verder om te ontfermen.

$ 421.000 boven de vraagprijs

Bij hem, en A-listers van een vergelijkbaar kaliber, is het nog maar de vraag hoeveel nachten hij hier zal spenderen. Echter wilde West de residentie zó graag dat hij naar liefst $ 421.000 boven de vraagprijs van de verkopers om de akte op zijn naam te krijgen.