Recentelijk kwam het nieuws naar buiten dat gamevlogger Jordi van den Bussche, ofwel Kwebbelkop, een virtueel cartoon aapje – ook wel bekend als NFT – kocht voor €112.000. Dat is echter niet genoeg voor de Amsterdammer en start zijn eigen NFT-platform.

Wat is een NFT?

Eerder schreven we over wat een NFT, afkorting voor Non-Fungible Token, nu inhoudt. Hoewel voor velen de term NFT nog nieuw – en wellicht nietszeggend – is, gaat er steeds meer geld in om. De NFT-markt is de laatste periode snel gegroeid en steeds meer mensen kopen een Non-Fungible Token als statussymbool. Zie het als een Rolex maar dan in de vorm van digitale ‘kunst’. Minus het feit dat je een NFT niet gebruikt om te zien hoe laat het is. Maar daar gebruik je een Rolex vermoedelijk ook niet geheel voor.

Voormalig gamevlogger Kwebbelkop lanceert eigen NFT-platform

De Amsterdamse gamevlogger Jordi van den Bussche realiseerde zich dat slechts in het bezit zijn van NFT’s niet genoeg is om rijk (lees: nog rijker) te worden. Hij lanceerde daarom zijn eigen NFT-platform.

In een interview met Quote vertelt Kwebbelkop over de NFT-hype en het tot stand komen van zijn business idee: “Ik wilde mijn eigen collectie NFT’s lanceren: sportauto’s (sterk geïnspireerd op Lamborghini – red), maar dat bleek ontzettend lastig en tijdrovend. Ik dacht: er is vast een website waar je dit hele proces makkelijk kan doen, maar die bleek er niet te zijn.”

De reden dat het proces erg tijdrovend is heeft de volgende aanleiding: het proces bestaat uit het maken van ‘artwork’, het creëren van duizenden plaatjes en vervolgens het opstellen in de blockchain – wat een soort database is waarin transacties worden opgeslagen. Kwebbelkop wil dit proces makkelijker maken met zijn nieuwe website genaamd LaunchMyNFT.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jordi van den Bussche (@kwebbelkop)

Kwebbelkop droomt van een exclusieve apenclub

Kwebbelkop’s droom? Een exclusieve apenclub. Volgens de pas 26-jarige van den Bussche zit de waarde van de NFT van de digitale aap niet in het plaatje, maar in het certificaat wat erachter zit. Hij vertelt dat hij met zijn apen-NFT naar de meest exclusieve feesten kan: het fungeert als een toegangskaart. Hij voorspelt dat NFT’s de toekomstige sleutel zijn tot exclusiviteit en financieel succes. Zo denkt Kwebbelkop dat zijn NFT’s hem in de toekomt een automatische hotel upgrade zullen geven.