Vier jaar geleden kocht Lionel Messi vlak buiten Barcelona als investering een hotel. Deze investering bleek uiteindelijk iets meer geld in te leveren dan wat het daadwerkelijk opleverde. Hier kon de kleine Argentijn zelf weinig aan doen. De voormalig eigenaar van het hotel maakt het plaatje velen malen mooier dan wat de daadwerkelijke realiteit was.

30 miljoen verliezen

Bij de overdracht van het hotel vertelde de ex-eigenaar er niet bij dat de bouwvoorschriften helemaal niet goedgekeurd worden en dat hij mogelijk getroffen zal worden door de sloopkogel. Omdat Messi hier niks van afwist kon hij er ook niks aan doen. Zo werden de constructies zo slecht bevonden dat er niks anders opzit dan hem te slopen. Dit geintje kostte de Argentijn een hele zure € 30 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

MiM Sitges is de naam van het hotel. Dit hotel bevat 77 kamers en een panoramisch dakterras. Maar wat blijkt is dat de balkons van de kamers te groot zijn en kleiner moeten worden genmaakt, maar als die balkons verkleind of verwijderd worden dreigt het gebouw in te storten. De enige optie die overblijft is dus het hotel moet gesloopt worden.

Voorgelogen door ex-eigenaar

Volgens El Confidencial zou Lionel Messi flink bedrogen zijn door de vorige eigenaar: Sánchez Rodríguez. Meneer zou op de hoogte zijn geweest van het sloopplan en is er zelfs in hoger beroep voor gegaan. Rodríguez heeft echter weer een hele andere bewering. Hij zegt dat het verhaal van de Spaanse krant onzin is: “Het is een leugen. Er is. geen opdracht om de balkons te slopen. Je kunt publiceren wat je wil.” Dit statement werd echter al snel ontkracht door de gemeenteraad van Sitges. Zij stellen dat er een definitief oordeel ligt om de balkons te slopen en daarmee de conclusie dat het hele hotel plat moet.

Lionel Messi zijn reactie

Volgens El Confidencial was Messi er niet van op de hoogte en wilt er verder niet op ingaan. Natuurlijk is het een bizar bedrag wat even voor je neus weg wordt getoverd, maar de kleine tovenaar op het veld heeft genoeg geld verdiend. Zijn bizarre vermogen zal je dan ook van je stoel af blazen. In Parijs zit de Ballon D’or winnaar van 2021 op dit moment ook goed gebakken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)