Het appartement maakt deel uit van drie ‘urban villa’s’ die in 2009 zijn ontworpen door Jan des Bouvrie, duidelijk herkenbaar aan de vormen en kleuren. Het werd in 2014 gekocht door Peter R. de Vries en zijn vrouw Jacquelin die er jarenlang gelukkig woonde.

Luxe appartement nabij een golfbaan en het Gooimeer

De Gooische woning stond aanvankelijk te koop voor een vraagprijs van € 575.000, maar de onbevreesde misdaadjournalist betaalde er indertijd € 510.000 voor. Vervolgens liet hij er een hypotheek op vestigen van € 350.000. Het complex, genaamd Buitenplaats, is gelegen in het Naarderbos tussen een golfbaan en het Gooimeer.

Foto: Voorma en Walch

Het appartement is gelegen op de begane grond en biedt een schilderachtig uitzicht over zowel het bos als het meer. De living heeft een sfeervol zitgedeelte, met daarachter gelegen het eetgedeelte en de open leefkeuken, voorzien van inbouwapparatuur.

De koper krijgt voor zijn of haar geld een tweekamerappartement met een woonoppervlakte van 113 vierkante meter. Ook een riant zonneterras van 64 vierkante meter kan worden afgestreept, waar je ook in de herst/-winterperiode kan zitten dankzij de ingebouwde heaters.

Peter R. de Vries

Foto: Voorma en Walch

De badkamer is voorzien van een inloopdouche, een ligbad en een wastafel. De enige slaapkamer beschikt ook over een schuifpui die toegang verleent tot terras aan de voorzijde van het complex. De auto kan worden geparkeerd in de garage die ruimte biedt aan twee bolides.

Vraagprijs van het appartement in Naarden

Het appartement staat te koop voor een vraagprijs van € 795.000 euro en daar komen maandelijkse servicekosten bij van € 335. Dat houdt in dat bij een succesvolle verkoop van het appartement er een winst geschreven kan worden van zo’n € 300.000.

De ligging is waanzinnig, rustig en omringd door flora en fauna. Geen wonder dat De Vries hier zo fijn woonde. Kijk vooral even rond.

Living

Foto: Voorma en Walch