Manny Khoshbin vertrok op zijn 14e samen met zijn vader, moeder, drie broertjes en zussen uit Iran naar de Verenigde Staten vanwege de oorlogsomstandigheden. Ondanks deze lastige overstap en een aantal flinke tegenslagen in de Verenigde Staten heeft hij zich toch goed kunnen herpakken en doordat hij nooit opgaf heeft hij een vermogen van wel $ 250 miljoen weten op te bouwen.

De moeilijke, maar leerzame jeugd van Manny Khoshbin

Op zijn 14e zou hij onder het mom van dienstplicht zich moeten aansluiten bij het Iraanse leger, waardoor de familie zich extra genoodzaakt voelde om het land te ontvluchten. Eenmaal aangekomen in Amerika moest de familie van zes het alleen maar doen met $ 2000 dollar met zes personen in totaal. Er was aan zijn vader beloofd dat hij een baan zou krijgen, maar dat was helemaal niet het geval. Van het laatste beetje geld wat Manny Khoshbin had kocht hij een 1972 Datsun, waar hij toen in moest leven tot zijn vader een baan had gevonden.

Toen Khoshbin zestien werd was het legaal om in de Verenigde Staten te gaan werken. Dat deed hij toen als schoonmaker bij de K-markt waar hij $ 3,15 per uur verdiende. Vervolgens stuitte hij op een vacature bij een bedrijf in marketing en sales. Hij werd aangenomen en kreeg meteen een salaris van $ 500 per week. Binnen vier á vijf weken groeide hij uit tot de beste verkoper van het bedrijf.

Op een avond liep hij met zijn vader langs eens markt, toen hij op het idee kwam om noten te kopen en te verkopen. Hij kocht allerlei noten op deze markt en begon ze te verkopen tegen een hogere prijs onder zijn eigen merknaam. Hij was indertijd slecht 18 jaar oud. Helaas stond er een tijdje later iemand van de volksgezondheid voor zijn deur met de boodschap dat hij zijn business moest gaan sluiten.

Gelukkig hij had wel een redelijk bedrag bij elkaar gespaard van rond de $ 20.000 dollar. Zijn vader vertelde hem dat hij dan een tankstation kon kopen die te koop stond en dat hij daar misschien wel goed geld kon verdienen. Hij huurde iemand in om dat te regelen, die hem vervolgens oplichtte, waardoor hij weer helemaal overnieuw kon beginnen.

Ondanks de tegenslagen gaf Khoshbin nooit op

Khoshbin gaf niet op en omringde zich met veel succesvolle mensen. Hij deed heel veel kennis op door met deze mensen om te gaan. Één van deze nieuwe ‘vrienden’ had een hypotheekbedrijf en was geïnteresseerd in zijn vaardigheden door zijn sterke motivatie en wilskracht. Hij werkte 5 tot 6 maanden voor hem en hij leerde daar hoeveel geld je uit leningen kan halen. Daarna starte hij zijn eigen firma rondom hypotheken, maar hij had daar te weinig geld voor. Totdat hij een rijk persoon ontmoette die zijn plan wel zag zitten. Ze gingen met elkaar in zee en door telkens te investeren in alles waar hij potentie in zag is wist hij zo vermogend te worden.

Hij maakte $ 300.000 in zijn eerste jaar, opende een warenhuis waar hij $ 30.000 per maand maakte en nog één waar $ 60.000 per maand werd gegenereerd. Op het gegeven moment verkocht hij beide warenhuizen na anderhalf jaar. Toentertijd werkte hij daar 12 á 13 uur per dag 7 dagen in de week, terwijl hij woonde in een knus appartement met een eenpersoonsbed, alhoewel zijn pinpas almaar zwaarder werd. Sindsdien investeert hij in vastgoed bij zijn eigen bedrijf  “The Khoshbin Company” gevestigd in Orange County.

Khoshbin is in grote stappen gekomen tot zijn $ 250 miljoen vermogen en kan hij genieten van al het moois dat deze wereld te bieden heeft. Hij heeft vastgoed in zeven verschillende staten wat in totaal neerkomt op 2,5 miljoen vierkante meter. Hij droomt ervan nog groter te worden en meerdere bedrijven onder zijn hoede kan nemen.

Hij maakt ook content op YouTube waarin hij vooral rondrijdt in bizar prijzige en razendsnelle auto’s.