Begin september belandde de vrijstaande villa aan het Vondelpark van Marco van Basten op Funda. De vraagprijs was € 13,8 miljoen en al zou de Nederlandse ex-profvoetballer dat bedrag er ook daadwerkelijk voor krijgen, kon hij een winst schrijven van € 7,5 miljoen. Da’s pas scoren. En het is nog gelukt ook. Binnen nog geen twee maanden kan het verkoopbord uit de tuin worden gehaald. Er is namelijk iemand gevonden die er € 27.600 per vierkante meter voor wil betalen.

Marco van Basten heeft zijn villa aan het Vondelpark verkocht met dikke winst

Tegenwoordig is het op de huizenmarkt uiteraard even makkelijk scoren als Van Basten zelf deed in zijn actieve periode bij Ajax en AC Milan. Volgens economen van de Rabobank vindt de kleinste stijging van huizenprijzen dit jaar waarschijnlijk plaats in en rondom Amsterdam, maar dan gaat het nog alsnog om zo’n 12%. En daar weet ook de drievoudig ‘beste voetballer van de wereld’ van te profiteren.

Inhoudelijkere voetbalpraat laten we over aan andere mediums, dus gaan we via de flank door naar de Amsterdamse villa die enkele dagen geleden aan de man werd gebracht. Het gaat om een vrijstaande villa in de Oranje Nassaulaan met uitzicht op het Vondelpark. Op Funda was lastig te herleiden dat het ging om de villa van de 56-jarige Van Basten, maar Quote wist te bevestigen dat het daadwerkelijk zo is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marco van Basten (@marcovanbasten)

In 2008 kocht Van Basten het voor € 6,25 miljoen euro.

Van Basten gaat hiermee afstand doen van een woonoppervlakte van maar liefst 500 m². De woning is – geheel logisch, gezien de vraagprijs – voorzien van alle luxe die je maar kan bedenken. Denk aan een vijftien kamers, waarvan vier slaapkamers en drie badkamers verdeeld over vijf woonlagen. Echter heeft de woning ook een dakterras en meerdere balkons.

De woning is ondertussen van de woning-verkoopsite afgehaald, hieronder vindt je nog een aantal beelden van de desbetreffende woning.