Dit weekend is het zover. Misschien wel het spannendste kampioenschap in de gehele Formule 1 gaat komend weekend beslist worden. Bijna heel Nederland staat natuurlijk achter Max Verstappen en zijn compagnon Checo Pérez. De heren staan precies gelijk in punten en op het circuit in Abu Dhabi gaat de definitieve beslissing plaatsvinden.

 Yas Marina Circuit,Abu Dhabi

Abu Dhabi is al een tijdje het laatste circuit waar op geracet wordt om een seizoen af te sluiten.  Dit is al zo sinds 2009 zo. Ze maken er altijd een waar spektakel van. Duizenden Nederlanders zijn afgereisd naar Abu Dhabi om de hele heisa met eigen ogen mee te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Alle gezichten zijn natuurlijk op Lewis Hamilton en Max Verstappen gericht, maar zij zijn niet de enige die iets speciaals doen. McLaren staat op dit moment 4e in de constructeurs stand. Lando Norris en ex Red Bull racing coureur Daniel Ricciardo hebben in totaal 269 punten binnensleept voor het Britse team. De kans om plek 3 te bereiken is mogelijk, maar zal een hele lastige taak worden. Ferrari staat namelijk 38,5 punten boven hen.

McLaren Livery

Toch maakt McLaren er een feest van. Ze presenteerde vol trots de nieuwe livery die gebruikt gaat worden op het Yas Marina Circuit. De livery is tot stand gekomen in samenwerking met Vuse. Zij willen de campagne ‘Driven By Change’ een podia aanbieden op deze manier. Dit is niet de eerste keer dat McLaren met een speciale livery op de circuits vlamde. Dit was ook het geval in Monaco. Het pakte erg goed uit toen der tijd voor McLaren, want Lando Norris eindige op plaats 3 die race.mclaren-livery-monaco

Laten we hopen dat we lang van de livery kunnen genieten en dat McLaren een mooie prestatie behaald en heul misschien Ferrari nog inhaalt als het gaat om de constructeurs stand.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)