De 23-jarige Faiq Bolkiah is het neefje van sjeik van Brunei en alsmede de rijkste voetballer ter wereld. Voorheen was hij te aanschouwen in het groen-rood van de Portugese club CS Maritimo, op het eiland eiland Madeira, de geboorteplaats van Cristiano Ronaldo, maar zij hebben het contract van de aanvaller ontbonden. Enkele dagen geleden heeft hij ee contract getekend bij een nieuwe club.

Rijkdom van de Bolkiah-familie

Faiq Bolikiah is de neef van de sjeik van Brunei Hassanal Bolkiah. Je weet wel, die ene met een collectie van 7.000 luxewagen, een harem aan seksslavinnen en diegene die er voor zorgde dat homoseksualiteit en overspel met de doodstraf bestraft worden. Die ja. Zijn vermogen wordt geschat rond de € 15 miljard.

Carrière van Faiq Bolkiah

Maar goed, door naar zijn neef. Faiq Bolkiah werd geboren in Los Angeles en op zijn 11e tekende hij al een contract bij het Britse Southampton. Twee jaar later maakte hij de stap naar het jeugdelftal van Chelsea, om vervolgens de overstap te maken naar Leicester.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Faiq Jefri Bolkiah (@fjefrib)

Bij de ‘Foxes’ tekende de Bruneis-Amerikaanse speler een profcontract voor drie jaar, maar kwam er echter nooit voor uit. Bij CS Maritimo, een club in Madeira, tekende hij in 2020 een contract tot het einde van dit seizoen. Maar hij werd al snel teruggezet naar het tweede elftal en niet veel later ontslagen.

Nieuwe club van de rijkste voetballer ter wereld.

Gezien zijn status en vermogen zal hij een onwijs hoog salaris eisen. Desalniettemin wist de Thaise voetbalclub Chonburi FC hemde 23-jarige rechtsbuiten enkele dagen geleden in te lijven.

“Het is echt opwindend om spelers te hebben die het nieuws van over de hele wereld halen”, zei Chonburi-manager Sasit Singtothong over zijn nieuwe aanwinst. “Ik denk dat hij een goede keuze voor ons zal zijn in de aanval, want hij heeft veel vaardigheid en bekwaamheid, inclusief ervaring”, zei Chonburi-manager Sasit Singtothong over zijn nieuwe aanwinst.