Roman Abramovitsj bezit belangen in staalgigant Evraz en Norilsk Nickel, maar staat het meest bekend als eigenaar van voetbalteam Chelsea. De 55-jarige Rus, met een geschat vermogen van $ 14,6 miljard, heeft een hele vloot jachten onder zijn hoede, met Eclipse (€ 500 miljoen) als boegbeeld, maar in het luchtruim is hij ook goed vertegenwoordigd.

Roman Abramovitsj verkoopt zijn Boeing 767

De Russische miljardair is de eerste en enige eigenaar sinds dat hij ‘m in 2004 aanschafte. Waar andere kapitaalkrachtigen het doen met privé-jets, heeft de Russische Chelsea-eigenaar meer behoefte aan passagiersvliegtuigen. De reden waarom hij zijn Boeing 767 verkoopt, is omdat hij een nieuwe heeft gekocht, een Boeing 787-8 Dreamliner.

Roman Abramovitsj

Maar dat betekent niet dat er iets mankeert aan zijn oude Boeing. En het is overigens niet eens de standaard uitvoering. Nee, deze 767-300ER is zodanig verbouwd dat er een master bedroom aanwezig is, drie gastenkamers, een woonkamer, eetkamer, bibliotheek een leeskamer en werd het interieur in 2020 voorzien van een nieuwe laag verf. Evenals kastanjebruine meubels en panelen met vergulde afwerking.

Antiraketsystemen

In de romp is er genoeg ruimte voor 34 passagiers in een VIP-setting. Die zullen allemaal veilig door ieder luchtruim wordt getransporteerd dankzij de antiraketsystemen aan boord.

Volgens de verkoopagent is het “een van de meest iconische B767-300ER ooit gebouwd” en is ‘ie “vrijwel fabrieksnieuw” – met circa 7080 vlieguren. Bekend als ‘Bandit’, wegens de de zwarte strepen rond cockpiramen, wordt het vliegtuig zeer geprezen door luchtvaartenthousiastelingen. Het werd oorspronkelijk gebouwd voor Hawaiian Airlines en zou in juni 2003 als N595HA aan hun vloot worden toegevoegd.

Serieuze gegadigden kunnen zich op de website van Global Jet melden. Daar kun je ook een virtuele 3D-rondleiding nemen.