Een wel heel bijzonder pand in het romantische Rome wordt binnenkort voor een astronomisch bedrag geveild. Het historische huis, genaamd Villa Aurora, van 2973 vierkante meter is niet alleen een renaissancewonder op zichzelf, maar is ook rijk aan kunst, standbeelden en allerlei historische, antieke details. Meest opmerkelijk: de plafondschilderingen van de wereldberoemde schilder Caravaggio. Deze Romeinse villa van wel vijf eeuwen oud heeft potentie om de duurst verkochte villa in Europa te worden.

Maak kennis met Villa Aurora

Het wordt binnenkort geveild op bevel van de rechter. De laatste bewoners hebben het grote huis gerestaureerd en dat hebben ze goed gedaan. Zo goed dat de woning misschien wel geveild gaat worden voor de hoogste prijs ooit in Europa. De (ex) eigenaren zijn de in Texas geboren prinses en haar man. Zij waren lid van de Romeinse adellijke familie en zo leefde ze ook.

Villa Aurora - Romeinse villa

Deze unieke villa werd in 1570 gebouwd door kardinaal Francesco Maria Del Monte. Deze woning is gelegen in het centrum van Rome, tussen de Trevifontein en Villa Borghese, en was voorheen een jachthuis, met in totaal een krankzinnige oppervlakte van 2.800 vierkante meter. Niet slecht voor een plek midden in de eeuwige stad.

Stukje geschiedenis van de Romeinse villa

De verantwoordelijke voor de plafondschilderingen van deze Romeinse villa is Michelangelo Merisi, beter bekend als Caravaggio. Caravaggio was bijna 30 jaar oud toen hij in 1597 het meesterwerk van het plafond realiseerde. Hij deed dit op verzoek van kardinaal Francesco Maria Del Monte, die een schilderij van de Romeinse goden Jupiter, Neptunus en Pluto wilde hebben om zijn alchemie technisch laboratorium te versieren. Het ziet er weelderig uit en draagt ook groot en deels mee aan de krankzinnige waarde van deze prachtige villa in Rome.

Romeinse villa

Sinds 1600 is het hele gebied met veel verschillende gebouwen en tuinen eigendom van de adellijke familie Ludovisi. In het wat kortere verleden was Nicolò Boncompagni de officiële eigenaar. Helaas overle hij in 2018, vanwege de rijke historie wordt de woning beschermd door het ministerie van cultuur en kan het zelfs op aanvraag bezocht worden.

Ze verkochten het pand aan de Romeinse regering. Zij vernietigde kleinere huizen en gebouwen om plaats te maken voor de bouw van de Via Veneto. Dit is nu één van de meest charmante straten van Rome.

Veiling van de Romeinse villa begint bijna

De rechter veilt de villa op 18 januari 2022 met een startprijs van € 471 miljoen. Je moet ook rekening houden met de € 11 miljoen aan reparatiekosten. Al zullen deze weinig uitmaken als je al zoveel geld in één keer kan uitgeven. Met dit bedrag wordt Villa Aurora misschien wel het derde duurste huis ter wereld ooit verkocht. Alleen Buckingham Palace en Antilia stijgen dit te boven.

De titel staat momenteel nog steeds op € 342,7 miljoen voor een woning in Hongkong. We kunnen wel de hele inboedel gaan omschrijven, maar kijk deze video hierboven en volg de indrukwekkende rondleiding door deze peperdure Romeinse villa en kijk bovenal je ogen uit.