De 75-jarige Sylvester Stallone heeft in de loop der jaren diverse verzamelingen bij elkaar geraapt. Een die ons het meest aanspreekt, naast zijn vastgoed-collectie, zijn zijn uurwerken. Als doorgewinterde actiefilmster heeft Stallone logischerwijs een voorkeur voor ruige horloges met een grote wijzerplaat. Zoals zijn GMT-Master ‘Pepsi’.

De kleurrijke Rolex GMT-Master van Sylvester Stallone

Sly wordt gespot met allerlei merken en soorten horloges. Alles wijst er echter op dat Rolex tegenwoordig het horlogemerk is waar hij het meest geobsedeerd door is, met één model in speciaal. Een van zijn meest opvallende stukken is zonder twijfel zijn witgouden Rolex GMT-Master II Pepsi. In plaats van een acrylring of een Cerachrom-bezel heeft zijn horloge een met juwelen bezette. Het 18k witgouden horloge maakt gebruik van diamanten, saffieren en robijnen op de ring om de iconische blauwe, rode en witte combinatie van de Rolex Pepsi te vormen.

Terwijl de New Yorker een gouden Submariner in de Rocky-sequels droeg, is de beroemde ‘Pepsi’ hét horloge die zijn hart en pols gestolen heeft. Stallone bezit talloze adaptaties van het felbegeerde uurwerk, vernoemd naar zijn blauwe en rode randen. Degene waar hij het meest van houdt, is zijn vintage GMT-Master I – de originele ‘Pepsi’ – die je hem hieronder kunt zien dragen, terwijl hij een interview afgelegd met twee van zijn drie dochters.

De GMT-Master werd voor het eerst op de markt gebracht in 1954 en was ontwikkeld in samenwerking met Pan American, destijds een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De beperkte oplage, gecombineerd met de aannemende populariteit van het de Pepsi door de jaren heen, heeft ervoor gezorgd dat een verzamelaar zeer toegewijd moet zijn aan het vinden van een van deze horloges.

Stallone laat de normaal zo grote Rolex er echt klein uitzien, ook al was ‘ie nooit absurd groot: de kastmaat varieerde in de loop der jaren van 38 tot 40 mm, maar om Stallone’s pols is het allemaal goed in verhouding. De Italiaans-Amerikaanse is echter niet de enige beroemdheid die er een in bezit heeft. Ook Daniel Craig, Orlando Bloom, Ellen DeGeneres, Ben Affleck, John Mayer (die ook een waanzinnige horlogeverzameling heeft) kunnen pronken met ongeveer hetzelfde exemplaar.

Naast dit vintage model bezit hij ook een nieuwere, witgouden GMT-Master II met een meteorietwijzerplaat, die hij werd gespot tijdens een aflevering van de podcast van zijn oudste twee dochters; plus nog een andere, deze keer met een rode en blauwe diamanten ring in plaats van de gebruikelijke aluminium of Cerachrom-inleg van de GMT-Master.

Waardestijging door de jaren heen

Interessant genoeg is het zijn kleinste, minst flitsende GMT-Master, hetgeen die waarschijnlijk de meeste waarde waarborgt. Aftermarket-aanpassingen van welke soort dan ook hebben de neiging om horloges te devalueren, zelfs in het geval dat worden belegd met een stortvloed aan diamanten. Het model met meteorietenwijzerplaat is een uitzonderlijk waardevol stuk, maar een originele GMT-Master ‘Pepsi’ in goede staat of met de gewenste patina kan gemakkelijk tienduizenden waard zijn. En zeker met het verhaal dat het om de pols van de Rambo-ster heeft gehangen.