Als je nog nooit van de Drone Racing League hebt gehoord zullen we het even kort uitleggen, dit is een wereldwijd professioneel droneracekampioenschap voor FPV dronepiloten. Om de sport verder te populariseren, lanceerde de UAV Racing Alliance tijdens de feestdagen een limited edition UAV-modelbed.

Wat kan het dronebed allemaal?

Er wordt gezegd dat het bed met vier propellers is geïnspireerd op het vlaggenschip van de piloot die dit seizoen meedeed. Al decennia zien ze merken als Hot Wheels en andere speelgoedfabrikanten spelen met het idee van racebedden met wielen, stuurwielen en spoilers. Nu is hij eindelijk in de realiteit nagebouwd.

De drone bedden zijn verkrijgbaar in twee maten, namelijk: een tweepersoonsbed versie met een lengte van 2 meter, een breedte van 0,9 meter en een hoogte van 0,7 meter en een bredere versie met een tweepersoonsbed van 1,3 m breed. Gemaakt met hoogwaardige krasvaste meubelverf. Het bed heeft vier armen die zich aan beide zijden uitstrekken om de roterende schuimpropellers met hoge dichtheid te ondersteunen. De arm is ook verlicht met fel rode LED-lampjes.

dronebed
Voor wie wil genieten van droneracen op een comfortabel bed, kan er ook voor kiezen om het bed te verstellen met een tv-meubel onder je voeten. Het dronebed is ook nog eens voorzien van een slaapmasker en het ontwerp lijkt op een First Person View dronebril. Er is slechts een beperkt aantal dronebedden geproduceerd.
Het exacte aantal heeft CSR niet genoemd. Het op maat gemaakte bed kan op de website van het bedrijf worden gekocht voor $ 25.000 en het zal ongeveer 2-4 maanden duren voor het bed op de mat ligt. Al gaat dat moeilijk met zo’n groot bed.