De Duitse camperspecialist Volkner staat bekend voor de bouw van een aantal van de meest luxe paleizen op wielen. In de loop der jaren hebben we een aantal fantastische creaties van het bedrijf langs zien komen. Het paradepaardje van hun line-up is de onlangs onthulde nieuwe Mobil Performance S: een camper van alles bij elkaar opgeteld € 6,5 miljoen met een garage die een Bugatti Chiron kan ontvangen.

Enes Yilmazer geeft tour door camper van € 1,6 miljoen

Onlangs kreeg de in Beverly-Hills gebaseerde YouTuber Enes Yilmazer, die normaliter rondleidingen geeft door villa’s en jachten, de kans om een ​​andere versie van de nieuwe Mobil Performance S te bekijken. Hij reisde af naar het Duitse Wuppertal om de camper in levende lijven te zien en alle ins en outs te doorlopen. Hierdoor zien we nog gedetailleerder de binnen- en buitenkant van de luxe, waardoor we onderdelen zien, die we hebben gemist tijdens het turen naar de officiële foto’s van Volkner.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Enes Yılmazer (@enesyilmazer)

Deze versie van de Volkner Mobil Performance S kost € 1,6 miljoen, wat aanzienlijk goedkoper is dan degene die we een paar maanden geleden zagen, maar desalniettemin verwonderenswaardig. Het bevat namelijk alsnog het meest opvallende kenmerk van de Performance S: de garage. Eveneens heeft deze camper een ‘wall-out’ die een enorme ruimtewinst levert.

De eigenaar van deze 18 tonner wilde graag een camper om zijn Mini mee te kunnen vervoeren, maar het “maakt niet uit of het 911, BMW i8, Mercedes C-Klasse Cabriolet, Ferrari, Mini Cooper of wat dan ook is.” Met een druk op de knop schuift een hydraulisch bediende stalen vloerplaat naar buiten, om de auto op te parkeren en vervolgens naar binnen getransporteerd te worden.

Interieur van de Mobil Performance S

Eenmaal binnen de Mobil Performance S worden we welkom geheten door het fraai ingerichte interieur. Toch niet jouw smaak? Geen enkel probleem, klanten kunnen een tal aan aanpassingen laten verrichten, inclusief zaken als echt houtaccenten, marmeren werkbladen, een apart bad/douche en een complete keuken. De twee kapiteinsstoelen voorin zijn niet alleen verwarmd én gekoeld, maar hebben ook een massagefunctie en kunnen 360-graden draaien.

Achter deze high-tech zitplaatsen in de cockpit bevindt zich het loungegedeelte, die ook is om te toveren tot werkruimte. Loop vervolgens de 12 meter, zo lang is de camper namelijk, naar achteren en je komt uit in de slaapkamer met een tweepersoonsbed die, zoals je bij een camper van dit kaliber verwacht, propvol zit met veel spiegels, veel kasten, luifelramen en een sterrenlicht ala Royce-Rolls.

Op de website van Volkner-mobil kan je nog meer informatie vinden én beelden zien van diverse kleurcombinaties.