Als je het nieuws hebt gemist dat Max Verstappen wereldkampioen van de Formule 1 is geworden heb je onder een steen geleefd. Heel Nederland was lyrisch over het kampioenschap van de Nederlander. De sponsoren van Red Bull dachten hier even goed op in te spelen en zo boden zij de Honda Civic Type R aan in samenwerking met CarNext. Dit is tevens de wagen waarmee de Limburger altijd naar het circuit reed.

Max Verstappen biedt unieke kans

Verstappen heeft de auto voor een laatste keer getest én ook nog eens voorzien van zijn handtekening op het dashboard. De video waarin hij de wagen nog een laatste keer op proef stelt staat ook nog eens vast op camera. Om in de Verstappen stemming te blijven is het startbedrag van de wagen € 33.333. Dit verwijst natuurlijk naar het (ex) nummer die op de Red Bull Racing Formule 1-auto stond. Aankomend seizoen zal hij met nummer 1 rijden. Als hij weer een wereldtitel pakt kan hij hier nog een jaartje bij inplannen.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CarNext.com (@carnextcom)

Ruim boven startbedrag

De kans dat de Honda voor het startbedrag verkocht wordt is echter klein. Ze verkopen de wagen voor het goede doel en vaak worden deze bedragen hevig vergroot.

Wat heeft de Honda Civic Type R in huis?

Buiten het verhaal achter de bolide is het ook zeker geen traag ding. De wagen komt uit 2018 en heeft pas 58.048 kilometer op de teller staan. De nieuwprijs van de wagen is ook bijna het dubbele van de startprijs van de wagen. De Honda Civic heeft een topsnelheid van 273 km/h en binnen 5,7 seconden is de bolide van 0 naar 100 km/h. Alles behalve een trage auto.

Ben jij benieuwd naar wat Max Verstappen verdient bij Red Bull Racing? Klik dan hier.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)