De Land Rover Defender heeft een speciaal plekje in ons hart en daarom vinden we het altijd tof om te zien wat aftermarket-specialisten ermee uithalen. De Urban Defender heeft zichzelf snel gevestigd als de dé SUV en Urban Automotive heeft een Widetrack kit ontwikkeld om een nog ‘bredere’ doelgroep aan te spreken. Als iemand er raad mee weet, zijn zij het wel.

Widetrack-kit op de Land Rover Defender

Om daarin te slagen hebben ze twee stylingprogramma’s voor de Land Rover Defender 2020 gemaakt: de Urban 110 en de Urban Kit 90. “Onze aanpassingen aan de nieuwe Defender, die al een gevestigde waarde was als een icoon op zich, bieden onze klanten de mogelijkheid om het uiterlijk van hun voertuig nog verder te verfijnen en ook praktische verbeteringen aan te brengen voor ultieme flexibiliteit en bruikbaarheid.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door URBAN AUTOMOTIVE (@urbanautomotive)

De twee kits verschillen iets van elkaar, maar hebben veel gelijkenissen. Er zit een Black Styling Pack op voor grilles en midden van de voor-/achterbumper, een hoogglans, zwarte achterspoiler, een nieuwe lichtbar op het dak (afgewerkt in glanzend zwart met emaille tablet branding) en Black Shadow zijtreden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door URBAN AUTOMOTIVE (@urbanautomotive)

Toevoegingen en aanpassingen door Urban Automotive

Beide hebben lichtmetalen velgen, een premium bandenpakket, zwarte achterwielbeschermers, een verlengde wielkastset en lagere deuren en toegevoegde bumper elementen. Klanten kunnen kiezen uit diverse tinten contrastverf als aanvulling op het fabriekskleurenpalet. Verder voeren ze een stoelconversie uit, waardoor de achtercabine transformeert om plaats te maken voor een op maat gemaakte passagiersbank.

Voor welke optie je ook gaat, je bent minimaal € 1.752,00 kwijt. Breng een bezoekje aan de website van Urban Automotive voor alle details of bekijk de foto’s én video hieronder voor visueel ingestelde autoliefhebbers.

velgen Land Rover Defender