December is aangebroken en dat houdt een aantal dingen in. Cadeautje kopen, rijmen maken en bovenal jezelf rondeten en volgieten met champagne. Klinkt vrij ordinair, maar we houden het graag chique. Een kapitaalkrachtige Zwitserse familie vindt ook dat iedereen (lees: mede rijken) verwent moet worden in deze tijd van het jaar en brengen de allerduurste adventskalender uit tot dusver.

Duurste adventskalender door schatrijke Zwitserse familie

De Britse ontwerpster Debbie Wingham is een bekende naam in de haute couture en tovert een onverklaarbare glimlach op de gezichten van multimiljonairs dankzij haar unieke creaties in opdracht. Ze draagt hoge hakken ter waarde van $ 15,1, verkocht recent een Hermès-tas voor circa $1 miljoen en is de belichaming van extravagantie. Geen wonder dus dat een onbekende Zwitserse familie haar inschakelende om voor hun ’s werelds duurste adventskalander samen te stellen. Zo gezegd, zo gedaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Debbie wingham (@debbie_wingham)

De zelfbenoemde koningin van Kerstmis heeft gecreëerd wat men van haar meest dure creaties ter wereld zou kunnen zijn duurste adventskalender. Met een prijskaartje van $ 10 miljoen is het een gegeven dat de adventskalender vol zit met luxe geschenken, maar nog fascinerender dan de items erin is het idee waar de geschenken vandaan komen.

Adventskalender

Foto: Debbie Wingham

“Mijn cliënt vertelde me: ‘We hebben volgend jaar elke maand een land te bezoeken, en ik heb een manier nodig om deze landen te vertegenwoordigen'”, vertelde Wingham aan South West News Service. “Het kwam in één keer in me op. Ik moest een adventskalender maken, die de 12 dagen van Kerstmis repliceert, overeenkomend met het opwindende reisschema.”

Wat zit er allemaal in de adventskalender?

Gezien de prijs, een hele hoop. Te beginnen met een Paris Chanel-portemonnee van $ 23.216, versierd met diamanten, en een glinsterende gouden Arabische lamp bezet met diamanten en smaragden, die hun aanstaande reis naar Dubai vertegenwoordigt. Verder een Disney-ornament, aangezien Disneyland voor hun de gelukkigste plek op aarde is. Gevolgd door andere reisbestemmingen als Parijs, Dubai, New York en meer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Debbie wingham (@debbie_wingham)

Naast deze over-the-top geschenken, worden de 12 aankomende reisbestemmingen van de familie gecombineerd met handgeschilderde kunstwerken. Alsof dit nog niet genoeg is, zijn de teruggewonnen items van Cartier, Louis Vuitton, Goyard en Chanel de kers op de taart om de binnenkant van elk raam af te werken.

Normaal gesproken zet je de verpakking lineadirect bij het grofvuil, maar dat kan de Zwitserse familie beter niet doen. De buitenste structuur van de adventskalender is gemaakt van ebbenhout en gelakt in zwarte diamantverf om het een eersteklas afwerking te geven. Van de rijken voor de rijken.