Op de redactie struinen we dagelijks makelaarsites en vastgoedwebsites af, maar een sin de zoveel tijd vind je iets dat er met kop en schouders tussenuit steekt. Hagadone Residence in Pal Springs, Californië, is er zo’n eentje. Woorden schieten te kort om dit landgoed te omschrijven, maar we gaan een poging wagen.

Het abstracte Hagadone Residence in Palm Springs

De blauwdrukken zijn onder leiding van Guy Dreier vormgegeven. De Hagadone Residence als een getuigenis van zijn ongewone maar mooie stijl die dit huis de gelijkenis gaf met de majestueuze omringende woestijn en bergen.

Deze luchtfoto laat je vrijwel direct zien dat er niets alledaags is aan dit landgoed van 1920 vierkante meter met zeven slaapkamers en 12 badkamers op een grondgebied van circa 3,1 hectare. De woonkamer van dit spectaculaire huis dat in 2007 op een heuvel is gebouwd, pronkt met een met titanium beklede open haard, golvende houten vloeren, een prachtig uitzicht op de vallei en een vleugel voor entertainment.

Met overloopzwembaden en kostbare beeldhouwwerken, is het hoogtepunt van dit hypermoderne huis, naast de vele waterpartijen, het binnenaquarium waar je als een tunnel doorheen kunt lopen, terwijl babyhaaien en andere exotische vissen langs je zwemmen. Een ander opmerkelijk detail is dat het huis nergens deurknoppen of schakelaars heeft. Alle deuren worden bediend via een innovatief huissysteem. Eem toonbeeld van grootsheid, elegantie en innovativiteit met een buitenlounge, een eigen buitenspa, een open haard, dubbele baden en kasten.

Garage Palm Springs

Het huis pronkt met een enorme verlichte garage die met het grootste gemak tien auto’s kan huisvesten. Daarnaast zijn er vijf overdekte parkeerplaatsen. Maar dat is slechts banaal in vergelijking met de verwarmde zwembaden, de waterval, de spa en de toegang tot de golfbaan van de Bighorn Golf Club, waar het huis zich bevindt.

Gastenpaviljoen voor 10 personen

Aangezien het perceel het met gemak toelaat, is er een apart gastenpaviljoen gemaakt. Het gebied omvat suites met vier slaapkamers die gemakkelijk plaats bieden aan maximaal 10 personen, een extra keuken en een loungeruimte. Het abstracte bolwerk wordt vermeld op Zillow, het Amerikaanse equivalent van Funda, voor een prijs van $ 49,500,000.

Zwembad Palm Springs