In Amsterdam is een vierkantemeterprijs van € 10.000 ondertussen meer regel dan uitzondering geworden en met name in Oud-Zuid zijn de prijzen torenhoog. Niet alleen de koopprijs, ook de maandelijkse huurprijzen zijn op z’n zachtst gezegd absurd. Op dat gebied spant dit appartement in het Museumkwartier, tegen het Vondelpark aan, de kroon.

Appartement in Amsterdam wordt aangeboden voor € 13.500 per maand

Het appartement met zes kamers is gelegen op het vierde en vijfde niveau, beslaat 292 m² woonoppervlakte en bevat een spectaculair dakterras van 124 m2 direct aan het Vondelpark. Naast deze bijzondere buitenruimte en verschuilen de wanden van het royale penthouse maar liefst vier slaapkamers, twee badkamers, een woonkamer met open haard en een moderne woonkeuken. Maar de hoogtepunten zijn beslist de vijf ruime balkons aan beide zijdes van het uit de kluiten gewassen pand. Peperduur en logischerwijs uiterst luxueus.

Amsterdam appartement

Het is te betreden middels het trappenhuis, maar ook de beveiligde lift biedt direct toegang tot het woonverblijf. Bij binnenkomst wandel je door de ruime hal die leidt naar de woonkeuken die voorzien is van alle denkbare inbouwapparatuur. Vanuit de keuken wordt je middels de dubbele openslaande deuren naar het balkon geconfronteerd met uitzicht over het Vondelpark.

De keuken staat op zijn beurt in verbinding met de zeer royale woonkamer met kastenwand, open haard en heeft eveneens toegang tot het balkon. Elders is er nog een bijkeuken en een werkkamer aanwezig en heeft de ensuite badkamer een ligbad, inloopdouche, toilet en dubbel wastafelmeubel.

De tweede en derde slaapkamer zijn gelegen aan de voorzijde van het complex en zijn net als achter de deuren van dit woonpaleis royaal qua oppervlakte. De slaapkamer aan de rechterzijde beschikt over een eigen balkon, terwijl de tweede badkamer is uitgerust met een ligbad/douche combinatie (te zien op de foto hierboven).

Riant dakterras op het vijfde niveau met zicht op het Vondelpark

Middels een zwarte wenteltrap in de twee hal kom je uit op de vijfde en tevens bovenste verdieping die beschikt over een loungeruimte met eigen pantry en vier dubbele openslaande deuren met toegang tot het “meest unieke dakterras van Amsterdam leiden”. Dit idyllische stukje buitenleven beschikt los van het weelderige uitzicht over een royale eettafel en heeft achterin het terras een berging.

En dat allemaal voor een absurde huurprijs van € 13.500,- per maand. Alsnog geld over? Dan zijn er nog twee parkeerplaatsen bij te huren voor € 750 per stuk per maand. De woning is per medio februari 2022 beschikbaar en wordt aangeboden op woningplatform Pararius door Makelaarskantoor Carla van den Brink.

Amsterdam