Het kostte bloed, zweet, tranen en ongetwijfeld een forse hoeveelheid rode wijn, maar het verkoopbord in de tuin van het chateau van de familie Meiland kan worden weggehaald. Na drie ingrijpende prijsdalingen en een advertentie op Funda is het riante kasteel naar pak ‘m beet anderhalf jaar eindelijk aan de man gebracht.

Chateau Meiland is verkocht

Het Franse Chateau Marillaux dateert uit het jaar 1870 en is welbekend geworden door de SBS-serie van de Meilandjes. In eerste wilde de familie er € 1,25 miljoen voor vangen, maar besloten na verloop van tijd af te dalen naar € 795.000.”Ik kan zeggen dat we in onderhandeling zijn met een potentiële koper”, liet Erica aan Shownieuws weten.

Chateau Meiland

Het is gelegen in de streek Limoges, in midden-Frankrijk, en staat op een kavel van 6,5 hectare, met een buitenzwembad en een terras, en heeft het chateau zelf een woonoppervlakte van 950 m². Hieronder zijn 25 kamers te vinden, waarvan 18 slaapkamers en vier badkamers.

Onderhoudsgevoelig en ongunstige tijdsgeest

Hopelijk hebben de kopers ook rekening gehouden met de onderhoudskosten van het kasteel.  Zo moet de elektriciteit compleet vernieuwd worden, de ramen zijn niet geïsoleerd en ook dak heeft z’n beste dagen gehad. Maar ook de huidige tijdsgeest is niet gunstig voor een chateau, gezien de maatregelen, reisbeperkingen en inflatie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erica Meiland (@ericameiland)

De winnaars van Gouden Televizier-Ring 2019 hebben daarentegen alsnog  nog hun villa in Noordwijk in de verkoop staan gaan, die nog steeds op Funda staat met een vraagprijs van € 2.995.000. Maar goed, ze lijken het beter naar hun zin te hebben in hun meeste recente aankoop: een landhuis, wederom in Noordwijk, met voldoende ruimte en privacy.