We schreven al eerder dat Chateau Marillaux (Meiland) al een tijdje te koop stond, maar de verkoop van de woning ging niet echt voor de wind. Dus probeerde de Familie Meiland het via een andere manier. Ze zetten het chateau op Funda in de hoop dat er meer animo komt voor het immense grote kasteel uit 1870.

Vijf ton in prijs gezakt

Momenteel staat de prijs op ongeveer acht ton. Daar krijg je wel een abnormaal stuk landgoed voor terug en 950 vierkante meter aan woonruimte aan ruimte is dus geen gebrek. En omgerekend woon je dan nogal voordelig, want je betaald per vierkante meter nog geen € 1000.

chateaux Marillaux

Het zit niet ook niet helemaal mee voor de familie. Ze worden onder vuur genomen door verschillende acties en uitspraken en daarbij verkoopt het huis ook niet. Ze hebben al meerdere keren de prijs moeten verlagen. In totaal is er al bijna vijf ton van de prijs afgehaald.

Het chateau zou al onder voorbehoud verkocht moeten zijn door een investeerder, maar na alle onderhoudskosten onder ogen te hebben gezien haakte de investeerder al snel af. 

Chateau Meiland

Hetzelfde probleem geldt voor de villa in Noordwijk. Deze heeft de familie Meiland ook met grote moeite verkocht. De inrichting van Chateau Meiland is wat ouderwets, maar draagt wel zijn charmes met zich mee. Het grootste nadeel aan de woning is het constante bedrag aan hoge onderhoudskosten.

Talloze kosten aan onderhoud

We zeiden eerder dat de prijs neer kwam op 8 ton. Dan heb je wel het chateau, maar er moet nog een hele hoop gebeuren. Zo moet de elektriciteit compleet vernieuwd worden, de ramen zijn niet geïsoleerd, het dak kan ook nog wel een opknapbeurtje gebruiken en daarbij heb je ook nog een verschrikkelijk grote tuin die zichzelf niet onderhoudt.

Wat heeft Chateau meiland vanbinnen te bieden?

De woning beschikt wel over 25 ruime kamers waaronder 18 slaapkamers, 4 badkamer en 3 aparte toiletten. De tuin heeft ook nog een eigen zwembad met een terras eraan vast. Bij aankoop van de woning krijg je ook meteen de gehele inboedel erbij, dus meubels hoef je niet mee te zuilen vanuit Nederland.

Bekijk via deze link de advertentie op Funda.

Chateau Marrilaux zwembad Chateau Meiland