De Audi ABT RS6-R Avant is gebouwd op basis van de Audi RS6 C8 Avant en is de ultieme stationwagen. Dat er slechts 125 stuks van zijn draagt, los van het prijskaartje, bij aan de exclusiviteit. Gooi ook nog een Daytonagrijze (mat) kleur in de mixer en

Audi RS6-R Avant (ABT 1 van 125) bij VD Akker

De uiterst sportieve familiewagen neemt geen genoegen met de standaard 560 pk, maar is door de tuners van ABT opgekrikt naar 740 pk en 920 Nm inclusief een ABT-turbocharger en ABT-intercooler. Genoeg kracht om het hele gezin wakker te schudden, maar daar is ‘ie uiteraard niet voor bedoeld.

Niet alleen de prestaties zijn erop vooruit gegaan door ABT, ook hebben zij hun eigen sausje over de auto heen gegooid. Stel je ogen maar een scherp op de frontspoiler, spiegelkappen, side skirts, wielkast ventilatie, de sierlijst en op de dakspoiler – uiteraard vervaardigd in koolstofvezel.

Dat blijkt ook wel uit het feit dat er ISOFIX-kinderzitjesvoorbereiding voor de kleinere passagiers inzitten, terwijl het interieur, deels bestaande uit zwart leer en koolstofvezel, stikt van de airbags. De andere weggebruikers zullen je niet missen, ook niet in het donker, vanwege de HD Matrix LED-koplampen met Audi Laserlicht.

Er vanuitgaande dat niks mis gaat, worden je trommelvliezen gestreeld door het geluid uit het Bang & Olufsen Advanced soundsysteem. Andere fijne voorzieningen zijn.

Zodra het stoplicht overslaat op groen zit je binnen 3,2 seconden op de 100 km/h. En met het Dynamic Plus Pakket is de topsnelheid verhoogd naar 305 km/u, waarmee er ook dynamische vierwielbesturing, sportdifferentieel en keramische remschijven opzit.

Prijskaartje

De matte stationwagen door ABT staat bij VD Akker in de catalogus en voor 276.450 euro mag je ‘m kopen ophalen. Niet verkeerd gezien de oorspronkelijke op € 333.848 neerkwam. Maar goed, op de teller staat dan ook al 21.800 gereden kilometers.

Check het aanbod op de website van VD Akker.