Een panel van deskundige juryleden heeft tijdens de 37e editie van het jaarlijkse Festival Automobile International van Parijs de Ferrari Daytona SP3 benoemd tot ‘Most Beautiful Supercar’. Het kost je € 3 miljoen, maar dan heb je ook wat.

Ferrari Daytona SP3

Deze prestigieuze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt door een panel van invloedrijke persoonlijkheden uit de autowereld als eerbetoon aan de sportauto, “waarbij het design en de esthetische schoonheid centraal staan.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ferrari (@ferrari)

De carrosserie met een afneembare hardtop is onder meer geïnspireerd op de wereld van de sportprototypes en levert dan ook niet alleen opwindend rijplezier, maar ook superieure prestaties.

Onder de kap van de 1.480 kilo wegende, pijlsnelle sportwagen ligt de euforische 6,5-liter-V12-benzinemotor levert nu 840 pk, het koppel bedraagt 697 Nm. Hiermee zijn topsnelheden te behalen van boven de 340 kilometer per uur en qua accelereren zit je binnen 2,85 seconden op de 100 km/h en in 7,4 tellen op 200 km/h.

Ferrari-Daytona-SP3-2

Ook kende de jury Ferrari’s Chief Design Officer, Flavio Manzoni, de Grand Prize of Design toe. Als erkenning voor zijn originele, creatieve en invloedrijke werk in de autosector. “Deze twee belangrijke onderscheidingen zijn het onbetwistbare bewijs van de niveaus van kwaliteit en uitmuntendheid die worden bereikt door het Ferrari Styling Centre dat ik mag leiden. En van het verfijnde designonderzoek dat is uitgevoerd bij de Ferrari Daytona SP3″, aldus Manzoni.

Ferrari Icona-serie

In 2018 werd de ‘Icona’-serie met de Ferrari Monza SP1 en SP2 gelanceerd, die zijn geïnspireerd op de race-barchetta’s uit de jaren ’50, als eerbetoon aan de Ferrari-geschiedenis, en inmiddels op de kop getikt door enkele beroemdheden. Ze zijn gelimiteerd tot 599 stuks (die allemaal al zijn vergeven) en “uitsluitend gericht op de beste klanten en verzamelaars van Ferrari, trotse ambassadeurs voor het merk met het steigerende paard.”