Giel de Winter richtte in 2012 het inmiddels razendpopulaire StukTV op. Dat Youtube-kanaal heeft op het moment van schrijven 2,56 miljoen miljoen abonnees en staan hiermee op nummer twee van de grootse YouTube-kanalen van Nederlandse bodem, enkel Enzo Knol is groter. Met Jachtseizoen heeft Giel de Winter een hitshow te pakken en daar mag hij zichzelf eens in de zoveel tijd voor belonen. En dat doet hij dan ook.

Giel de Winter als oprichter van StukTV

Op 22 september 2012 zette StukTV hun video rondom Project X Haren op YouTube en dit betekende het startschot van hun succes. In de beginjaren stond het kanaal voornamelijk in het teken van de zogenoemde woensdagopdrachten, maar in 2014 begonnen ze ook met de zaterdagseries. De goegemeente zal ze voornamelijk kennen van Roadtrippers en meest recentelijk Jachtseizoen.

Jachtseizoen is sinds kort op SBS6 te zien, met deelnemers als Wesley Sneijder, Britt Dekker, Katja Schuurman, Kees van der Spek, Kraantje Pappie, Martin Garrix en Herman den Blijker. Maar voor nu even genoeg over StukTV. De 31-jarige De Winter heeft dankzij het kanaal een aardige financiële slag geslagen en zijn nevenactiviteiten leggen ‘m ook geen windeieren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Giel de Winter | StukTV (@giel)

Audi Q8 50 TDI

De Winter besloot met zijn tekengeld van Talpa een Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo aan te schaffen met een topsnelheid van 315 kilometer per uur, maar die is inmiddels de deur uit. Voor zover we weten bleef toen enkel en alleen zijn Audi Q8 50 TDI over. TopGear zag in de RDW-gegevens dat de Q8 een nieuwprijs van € 248.990 had. Enkele maanden na zijn aankoop bracht hij ‘m terug naar VD Akker in Best om er een ABT Aero Package op te laten knallen.

Eind 2020 werd de Q8 in een nieuwe kleur gespoten en is er @giel op de remblokken gegraveerd. De 3,0-liter V6 genereert 286 pk en zorgt voor een 0 naar 100 km/h-tijd van 6,3 seconden en heeft een topsnelheid in petto van 245 km/u.

Audi RS6-R ABT ‘1 of 125’ van Giel de Winter

En dat het fijn zaken doen is bij VD Akker en dat Audi lekker rijdt, blijkt wel uit het feit dat hij gisteren opnieuw een Audi heeft gekocht bij de autodealer uit Best. Toevallig schreven we afgelopen maandag al over deze brute Audi RS6-R ABT Avant ‘1of 25’ die inmiddels is gekocht door Giel de Winter.

Zijn nieuwe aanwinst is, in dezelfde kleur als hij zijn Q8 50 TDI kocht, in het Daytona Grijs. De tuners van ABT hebben het vermogen opgekrikt naar 740 pk en 920 Nm inclusief een ABT-turbocharger en ABT-intercooler. Genoeg kracht om het hele gezin wakker te schudden, maar daar De Winter zal ‘m daar niet voor gekocht hebben.

Audi RS6-R Avant (ABT 1 van 125)

Welke reden dan wel? Nou, om te beginnen: het is een optisch wondervoertuig. Mede te danken aan de basis RS6, maar ook dankzij de frontspoiler, spiegelkappen, side skirts, wielkast ventilatie, de sierlijst en de dakspoiler waar ABT voor heeft gezorgd. Zoals we gewend zijn van aftermarket-specialisten zijn ze niet zuinig geweest in het gebruik van koolstofvezel. De Winter is vader, dus de ISOFIX-kinderzitjesvoorbereiding zal goed van pas komen.

Prijskaartje

De matte sportbak stond bij VD Akker in de catalogus voor € 333.848. Wat De Winter moest neertellen, is onbekend, maar in ieder geval boven de drie ton. Met 21.800 gereden kilometers op de teller is de station al enigszins iets ingereden. Op de website van VD Akker kan je stapsgewijs doorlopen waar de brute bak verder allemaal over beschikt.

Giel de Winter