In navolging van onder meer Kanye West en Leonardo DiCaprio heeft nog een kapitaalkrachtige een standhuis verwezenlijkt in Malibu, Californië. We hebben het over Olivier de Givenchy en zijn vrouw Zoë die in hun huidige woning in Beverly Hills gasten ontvangen als Robbie Williams. We kunnen er dus wel vanuit gaan dat de housewarming een fijn festijn zal gaan worden.

Nieuw standhuis in het zonnige Malibu van Givenchy-telg

Olivier de Givenchy is een neef van de iconische Franse couturier Hubert de Givenchy, die in 1952 House of Givenchy oprichtte en naar verluidt een nettowaarde van $ 200 miljoen toen hij op 91-jarige leeftijd in 2018 overleed. Anno 2022 is Olivier hoofd van de US West Region voor JP Morgan Private Bank, waar hij toezicht houdt op kantoren in aan de westkust van de Verenigde Staten (in staten als Californië, Washington, Arizona and Colorado).

En daarom is vastgoed in Californië voor hem een logische zet. Het strandhuis stond aanvankelijk op de prijslijst voor $ 15,5 miljoen, maar de Givenchy’s wisten er $ 1 miljoen vanaf te snoepen. Genesteld te midden van een omheind perceel van 0,56 hectare heeft het twee verdiepingen tellende woonvertrek direct toegang tot een exclusief strand. Dat terwijl de cederhouten dakspanen en wit getrimde structuur een portiek heeft met zuilen die passage biedt tot de zeven slaapkamers en zes badkamers, verspreid over meer dan 585 vierkante meter aan woonruimte.

In contrast tot de witte boventonen van het interieur liggen er overal antieke notenhouten vloeren, houten planken muren en lichtbeukige ramen, evenals eindeloze glazen wanden die zorgen voor een naadloze overgang van binnen naar buiten waardoor het strandhuis baadt in natuurlijk licht.

Op het bovenste niveau is onder meer de formele woonkamer met open haard die wordt geflankeerd door ingebouwde vitrines en Franse deuren die uitkomen op een patio. De eetkamer ligt pal naast de gastronomische keuken die is uitgerust met hoogwaardige roestvrijstalen apparaten, stenen werkbladen en wordt vergezeld door een eeteiland. Daaraan grenzend is een sfeervolle studeerkamer, een trainingsruimte en een kantoor.

Zwembad en tennis- en basketbalveld

Boven bevindt zich een luxe masterretraite met een hoog gewelfd plafond, een zithoek en een inloopkast, plus een door de hemel verlicht bad uitgerust met een extra groot ligbad. Eenmaal buiten de witte wanden ligt het pittoreske terrein een patio om te loungen waarbij de Givenchy-telg ’s avonds plaats kan nemen met zijn gezin voor de met een kamerhoge bakstenen open haard. Is hij toe aan rust, dan kan hij een duik in het zwembad (met poolhouse) nemen of zichzelf laten verwennen in de spa omgeven. Maar ook een compleet tennis- en basketbalveld en een garage voor drie auto’s met daarboven een gastenverblijf kunnen afgestreept worden. Zie hieronder enkele foto’s van het pittoreske standhuis en check hier de advertentie op Redfin.