Verzorgd zijn en er verzorgd uitzien is geen overbodige luxe. Met name geur is één van de eerste dingen die mensen bij een eerste contact opmerken. In een lifestyle van weelde kan je niet voor de dag komen met een onaangename lichaamsgeur. Daarom volgen hier vier herengeuren waarmee je dit jaar zonder zorgen de deur mee kan uitstappen.

Eigenlijk wil je altijd goed voor de dag komen en dus ook qua geur. Met name op dates, sollicitatiegesprekken of evenementen is dit een uiterst belangrijk detail. Zoals bij haast alles is het aanbod in onze kapitalistische samenleving groot, daar zijn luchtjes geen uitzondering op, maar er zijn een aantal toppers te onderscheiden. Laten we van start gaan.

Versace – Eros

Eros is in de Griekse mythologie de god van de liefde. Niet voor niets heeft Versace deze parfum hiernaar vernoemt. Eros wordt omschreven als een fris, houtachtig parfum en is licht oriëntaals. 

De substantie in het blauwglazen flacon is een ultiem mannelijke parfum die opent met een frisse mix van citroen en appel, gebaseerd op aroma’s van oriëntaalse noten van amber, tonkabonen, geranium en vanille. De basis bestaat uit houtachtige noten van cederhout, vetiver en eikenmos. In het hart zorgen noten van tonkaboon, geranium en ambroxan voor een levendige en intense geursensatie.

Burberry – Brit for Men

Burberry kennen we voornamelijk van hun geblokte kledinglijn, maar in hun assortiment vind je ook enkele, fijne herengeuren. Onze favoriet is de Brit for Him. Burberry Brit for Men werd uitgebracht in 2004 en won een jaar later de prijs voor Men’s Fragrance of the Year. De frisse geur blijft lang bij je en geeft je hier en daar een zacht vleugje. Een soort pittige opening gevolgd door wat meer kruiden met hout dankzij de sterke basis.

Topnoten zijn groene mandarijn, gember, bergamot en kardemom. De hartnoten omvatten nootmuskaat, ceder, wilde roos en kruidige geurnoten en als laatste kan je als basisnoten: tonkaboon, patchouli, oriëntaalse houtnoten, ceder en gray musk bespeuren.

Paco Rabanne  – One Milion

Paco Rabanne One Million is al sinds 2008 een verslavende geur. Met honing en hazelnoot in het hart zorgt de geur continu voor een onverwachte, opwindende ervaring. De zoet-kruidige mannengeur is één van de clubgeuren bij uitstek en het gouden omhulsel draagt bij aan een weelderige uitstraling. Ondanks de luxueuze uitstraling is de parfum online voordelig te verkrijgen.

herengeuren

De topnoten van deze geur zijn grapefruit, munt en bloed mandarijn, gevolgd door hartnoten met roos, kaneel en kruidige geurnoten en de basisnoten zijn leder, hout noten, amber en Indiase patchouli.

Chanel – Blue De Chanel

Een echte classic, net als de bovenstaande. Blue De Chanel heeft een tijdloos karakter en kan voor iedere gelegenheid gebruikt worden. Het zwoele en sensuele karakter van deze mannengeur zorgt ervoor dat hij niet snel onopgemerkt blijft. Spuit ‘m op en maak gegarandeerd een goede eerste indruk.

Topnoten van de mannengeur zijn citroen, munt, roze peper en grapefruit. De hartnoten bestaan onder meer uit gember, nootmuskaat en jasmijn en in de basisnoten kun je labdanum, sandelhout, patchouli, etiver, wierook, ceder en white musk opmerken.

Nooit zeker op welke plekken van het lichaam je parfum moet spuiten? En hoeveel? Lees dit artikel en het wordt je haarfijn uitgelegd.