Na ruim twee decennia Voetbal Insite, Voetbal Inside en Veronica Inside houden de VI-heren het voor gezien. Iedere voetbalfan heeft minimaal wel één van de afleveringen gezien, waar René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee (en gasten die durven langs te komen) op een komische wijze over (voetbal)zaken spreken. Maar wat, los van een stortgolf aan ophef, en zelfs doodsbedreigingen, leverde het de drie veelbesproken mannen op allemaal op?

VI-heren al 20 jaar op de televisie

Op 5 oktober 2001 kwam de eerste aflevering van Voetbal Insite, de naam waarmee het allemaal mee begon, op de beeldbuis en op 10 augustus 2018 werd de eerste aflevering van Veronica Inside uitgezonden. Door de jaren heen zorgde uitspraken die werden gedaan tijdens Veronica Inside voor veel ophef. De heren leken er daarom al eerder mee te stoppen, maar nadat ze het goedgemaakt hebben meteen beetje aandringen bij Talpa-baas John de Mol, en na een tijdje weer lekker gingen, besluiten ze er alsnog mee te kappen.

De laatste aflevering trok zelfs 637.000 kijkers om er een mooi afscheid van te maken. Iedereen zal Voetbal International herinneren als een programma waar niemand, met uitzonderingen daargelaten, zich een blad voor de mond hield en waar nog ouderwets werd ‘geouwehoert’.

De VI-heren krijgen een nieuw programma

De drie gaan vanaf 10 januari echter wel verder met een dagelijks programma op SBS 6 VI Vandaag, waar ze actualiteiten gaan bespreken met de nodige humor en cynische ondertonen. Voetbal blijft echter wel een belangrijk onderwerp, vooral op maandag, woensdag en vrijdag. Het nieuwe programma van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp gaat daarnaast samenwerken met het weekblad Voetbal International.

Johan Derksen

Derksen zei in tegen AD dat hij het niet zo erg vindt dat Veronica Inside stopt. “Het kabbelde voort. Ik zat op een gegeven moment elke keer op mijn horloge te kijken, hoelang nog? Dan moet je wegwezen, maar ik ben trots dat wij met dit programmaatje uit de losse pols zo lang overeind gebleven zijn.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Veronica Inside (@veronica.inside)

De 72-jarige analist denkt nog lang niet aan ophouden, maar doet alles op zijn Derksens. De ‘bromsnor’ is bijna dagelijks te horen op de radio én binnenkort dus ook weer te zien op de beeldbuis. Hij had ook nog een theatertour die goed bezocht werd. Deze bezigheden leveren natuurlijk ook een flinke zak met geld op. Het had veel meer kunnen zijn omdat Derksen bijna de helft van zijn salaris aan het goede doel doneerde, maar hij heeft niks te klagen met een vermogen van ruim € 1 miljoen.

René van der Gijp

De geboren Schapenkop René van der Gijp verdient het meest van de drie heren. Dit is ook niet gek, omdat van der Gijp op professioneel voetbal niveau het zeker niet onaardig heeft gedaan. Hij speelde voor Sparta Rotterdam, PSV Eindhoven en SC Heerenveen. Dit leverde natuurlijk al een aardig zakcentje op, maar met zijn goede vastgoed investeringen en zijn duizendtallen aan deelnames op de beeldbuis levert dit uiteindelijk samen een geweldig vermogen van € 3,5 miljoen op.

Wilfred Genee

De rustige Genee zorgt ervoor dat de VI-heren een beetje in toom blijven. Hij is niet alleen actief voor VI, maar is ook vaak op de radio te vinden. Bijvoorbeeld bij Veronica en BNR. Hij is ook een pittige onderhandelaar. Dit pittige kantje leverde hem daarentegen wel het meeste verdienende contract op bij Talpa. In totaal zorgde de geboren Fries voor een zeer schappelijk vermogen van € 1,8 miljoen op.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wilfred Genee (@wilfred.genee)