Na een waanzinnige finale van de Australian Open tegen de Russische Daniil Medvedev, die zich irriteerde aan de fans die overduidelijk voor Nadal waren, kon Rafael Nadal de prijs in handen nemen en z’n aantal gewonnen Grand Slam-titels opvoeren tot 21, één meer dan Roger Federer en Novak Djokovic.

Horloge van Rafael Nadal tijdens de Australian Open-finale

Ondanks dat hij de eerste twee sets verloor, wist de Spanjaard zich te herpakken en uiteindelijk met de buit op zak richting huis te gaan. Maar wat voor horloge droeg ‘de beste tenniser ter wereld’ tijdens de zinderende finale in Australië? Wel, een RM-04 van Richard Mille.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Babolat (@babolat)

De komende tijd mag Rafael Nadal strijken met de eer als beste beste tennisser ooit, terwijl hij zijn eerste Grand Slam ooit, op Rolland Garros, won in 2005 en in augustus van 2008 kwam zijn naam voor het eerst in de ATP-ranglijst te staan. In datzelfde jaar begon ook zijn samenwerking met het Zwitserse Richard Mille. Sindsdien is een Richard Mille om zijn pols net zo gebruikelijk als zijn dwangneurose vóór de opslag en het rechtzetten van flesjes water.

De RM 27-04 tijdens de Australian Open 2022

Uit vruchtbare partnerschap heeft de Spaanse racketheld diverse modellen in ontvangst nemen, maar tijdens de Australian Open was dit een ‘limited edition’ Richard Mille RM 27-04 Tourbillon Rafael Nadal, uiteraard speciaal ontworpen voor ‘Rafa’.  Zodat het zijn geplaatste fore- en backhands niet in de weg zit, weegt het uurwerk slechts 30 gram.

Zelfs vanaf de bovenste stand in het Melbourne Park konden toeschouwers het blauwe bandje en de oranje kroon van het gelimiteerd horloge, beperkt tot 50 stuks, aanschouwen. Geïnspireerd door de snaren van een tennisracket, zitten er op de wijzerplaats 38 lengte- breedtesnaren van staaldraad.

De bijzonderheden van de RM 27-04 gaan verder bij de behuizing, met gezandstraalde, gepolijste oppervlakken en gebruik van het materiaal TitaCarb. Dit hoogwaardige polyamide is versterkt met een koolstofvezelgehalte van 38,5% voor een “uitzonderlijke treksterkte.” Hij kan maar liefst een kracht van 12G aan, wat vergelijkbaar is met de kracht die een straaljagerpiloot ervaart, en is blijkbaar ook bestand tegen de service van Medvedev.

Kostenpost van het gelimiteerde uurwerk

Met een adviesprijs van $ 1.050.000 dollar, omgerekend meer dan 9 ton, zullen de meesten een soortgelijk horloge liever niet dragen tijdens een potje tennis, of welke sport dan ook.