Bijna precies een jaar geleden maakten we een publicaties over Austin Russell. Destijds was deze Amerikaan 25 jaar en werd hij door Forbes uitgeroepen tot ’s werelds jongste miljardair. Hij is de CEO van Luminar, een lasertechnologie-bedrijf in de autoindustrie dat Russell oprichtte toen hij slechts 17 jaar oud was. Vastgoedwebsite Dirt meldt dat deze nu 26-jarige achter de koop zit van een adembenemend huis in de bergen van Los Angeles.

Jongste selfmade miljardair betaalt $ 83 miljoen voor villa in Pacific Palisades

Eerder werden we nog door hen op het verkeerde been gezet, aangezien ze op voorhand claimden dat een cryptomiljardair het huis kocht, dat naast de residentie van Tom Hanks ligt. Fouten maken is menselijk en ze weten die fout recht te zetten door erachter te komen dat het is gekocht door Russell, op basis van meerdere bronnen en bevestigd door een “grondig kruisonderzoek van eigendomsgegevens.”

jongste selfmade miljardair

Het 26-jarige technische wonderkind wordt gezien als een pionier op het gebied van zelfrijdende autoautomatisering. Na het afstuderen aan de Stanford-universiteit besloot hij in 2012 om  Luminar op te richten. Hij opereerde aanvankelijk in stealth-modus en bleef grotendeels onbekend bij het publiek tot 2017, totdat het bedrijf begon samen te werken met veel van ’s werelds grootste autofabrikanten en werd gesteund door de Duitse techondernemer Peter Thiel, mede-oprichter van PayPal en de eerste investeerder in Facebook.

Crypto-Los-Angeles-5

Aanvankelijk gevestigd in Silicon Valley, maar nu met het hoofdkantoor in Orlando, ontwikkelt Luminar op laser gebaseerde radarsensortechnologie voor auto’s. Luminar richt zich met name op LiDAR-systemen. Wat “staat voor “Light Detection and Ranging” en is een teledetectiemethode die gebruikmaakt van licht in de vorm van een gepulseerde laser om variabele afstanden tot de aarde te meten.” Niet alleen is deze innovatieve techniek geschikt voor zelfrijdende voertuigen, maar Apple past LiDAR-technologie ook toe in bijvoorbeeld de nieuwe iPhone 12-serie.

Beursgang Luminar

Luminar ging vorig jaar december naar de beurs, waardoor Russell van de ene op de andere dag een miljardair werd. Forbes kroonde hem vervolgens tot ’s werelds ‘jongste selfmade miljardair’.  Daarbij werd hij destijds één van slechts tien mensen die al voor hun dertigste selfmade miljardair werden, aldus Forbes. Zijn vermogen wordt op het moment van schrijven geschat op $ 1,7 miljard.

jongste selfmade miljardair

Selfmade is echter altijd een lastige term, aangezien Russel Russell is geboren en getogen in de chique stad Newport Beach in Zuid-Californië door welgestelde ouders. Zijn vader Michael Russell werkt in commercieel onroerend goed en werk nu voor zijn zoon en zijn moeder is voormalig model en actrice Shannon Cleye. Maar dat maken zijn prestaties er uiteraard niet minder op. Net als andere soortgelijke in de techindustrie houdt Russel zich niet bezig met social media, in vergelijking tot het overgrote deel van zijn leeftijdgenoten. Hij heeft geen Twitter, Instagram of Facebook en lijkt zich voor de volle 100% te focussen op zijn functie als CEO.

Recordverkoop

Enfin, door naar de villa. De woning werd ooit voor $ 88 miljoen in de etalage gezet en voor korte duur ook te huur aangeboden voor liefst $ 350.000 per maand. Desalniettemin blaast de verkoop van $ 83 miljoen iedere andere geregistreerde verkoop in het omliggende gebied uit het water.

Crypto-Los-Angeles-2

De weelderige villa is in de loop van meerdere jaren gebouwd tegen onbekende, maar ongetwijfeld exorbitante kosten. Gelegen aan het einde van een rustige doodlopende straat in de wijk Riviera van Pacific Palisades, wordt de plaats omringd door lommerrijke heuvels en beroemde buren. Binnenin is het pronkstuk van 1858 vierkante meter verpakt in zes ruime slaapkamers en heeft het liefst 18 badkamers.

Technologie staat centraal

Dat Russel dol is op technologie moge duidelijk zijn en ook zijn nieuwe woning voldoet aan de hoogste standaard op dat vlak. Hightech snufjes staan ​​centraal op het landgoed; de mastersuite op de bovenverdieping is toegankelijk door middel van oculaire technologieën: ‘irisscan’, ala James Bond. Elders heeft de hoofdslaapkamer een uniek schuifdak dat uitzicht biedt op de sterrenhemel, via een gigantisch open zonnedak of door de bescherming van glas. En hoewel het niet de meest praktische functie lijkt, doet het plafond ook dienst als projectiescherm, waarop films kunnen worden afgespeeld.

Heeft het pand een gebogen muur van $ 2 miljoen die schijnbaar direct uit het overloopzwembad oprijst en er  is ook een feestklare spa die plaats biedt aan een dozijn gasten, verschillende cabana’s, buitenloggia’s met voldoende ruimte om buiten te entertainen, terwijl de sauna een weelderig uitzicht heeft op de welbekende Hollywood Hills. Elders is er nog een gevulde wijnkelder en een garage met een autodraaitafel die ook dienst doet als dansvloer. Een woning van dit kaliber moet bestand kunnen zijn tegen kwaadwilligen en daarvoor het het ultramoderne slimme huis- en beveiligingssystemen.