Scholen, laboratoria, kerken en kloosters hebben niet meer de functie waar ze voorheen voor werden gebruikt. Daardoor worden steeds vaker leegstaande gebouwen omgetoverd tot luxe woningen. In Elshout, vlakbij ‘s-Hertogenbosch, staat een verlaten klooster waar precies dat mee is gedaan en vandaag de dag valt te kenmerken als een luxueuze woning.

Geschiedenis van de woning

In 1920 zijn de ‘Zusters van de orde onder de bogen’ in Elshout gaan wonen. Zij begonnen met de wijkverpleging en namen de zorg op zich voor scholen. Daarom heeft het klooster de naam ‘Klooster van de Zusters Onder de Bogen’ gekregen. De woning heeft aardig wat te verduren gekregen in de Tweede Wereldoorlog, maar werd na de bevrijding geheel hersteld. In 2011 kreeg het nog een extra verbouwing waardoor het echt bewoonbaar zou worden voor de ‘moderne’ burgers.

woonkamer

Per vierkante meter betaal je € 5635 voor in totaal een perceel van 5230 vierkante meter. Het grote grasveld rondom de woning is hier een groot onderdeel van. De tuin is omringd met buxussen en zorgt voor een rustgevende omgeving. Buxussen hebben wel een hoop onderhoud nodig en mocht je geen groene handen hebben is het erg handig als je een tuinman inhuurt die de boel een beetje netjes kan houden.

De woonruimte is ook zeker niet verkeerd. In totaal koop je 559 vierkante meter aan woonruimte met 21 kamers waaronder 8 slaapkamers. Genoeg ruimte voor een groot gezin en eventuele gasten om te laten overnachten. De keuze is reuze.

Abnormale faciliteiten

De woning beschikt over alles waar je naar verlangt in een thuisoord. Zo zijn er acht slaapkamers, twee badkamers, een keuken, bijkeuken, een studeerkamer, een eetruimte met schitterend uitzicht op de mooie achtertuin, een grote gym en op de bovenste verdieping een heel eigen café waar sommige café’s jaloers op zullen zijn.

atelier

Voor de creatievelingen is er zelfs een atelier. De vorige eigenaar bewijst wel erg creatief te zijn met alle felgekleurde en unieke kunstwerken die er staan. De achtertuin heeft een eigen afkapping, waar je een ideale zomer kan beleven. De barbecue en de tafel waar 12 mensen kunnen zitten geven je de kans om een fles champagne open te trekken met al je geliefden, maar je kan met de koude temperaturen ook rustig in je eigen café gaan zitten.

Prijs

In totaal betaal je € 3.150.000 voor dit prachtige klooster.

Bekijk hier de advertentie van de woning

café
klooster achtertuin badkamer klooster klooster gym