De vorige keer dat we een samenwerking tussen MTM en Mansory tegenkwamen, ging dat om een brute, zwartblauwe versie van de Audi RS6 Avant. Mansory heeft hiernaast zich al meermaals vergrepen aan de diverse modellen binnen de Lamborghini line-up, maar nu samen met MTM introduceren ze een versie van de Urus die we nog niet eerder zagen.

Lamborghini Urus body-kit

De tuners hebben de Urus naar een hoger niveau getild, zowel qua esthetiek als de extra kracht en het geluid dat wordt geleverd door de onder handen genomen 4,0-liter V8 onder de motorkap. De extreme make-over van Mansory geeft de hedendaagse Urus voornamelijk extra opsmuk, waaronder gigantische luchtinlaten, met gele omlijning,  die op je netvlies gebrand blijven.

Zo is Mansory verantwoordelijk voor de optische aanpassingen. Zoals gewend zijn hebben ze weer de nodige hoeveelheden aan koolstofvezel toegepast. Maar daarnaast zit er een volledige body-kit op en hebben de bumpers, skirts en motorkap een transitie doorgemaakt. De aero-kit bevat ook een nieuwe diffuser met een centraal gemonteerd drievoudig uitlaatsysteem met trapeziumvormige afwerkingen die op z’n zachts gezegd opvalt.

Ongekend hoge cijfers uit de SUV

Het Duitse MTM zorgt dat deze ombouw niet alleen draait om uiterlijke opsmuk en hebben zich gemunt op de aandrijflijn, de welbekende V8-motor. Ze gaven ‘m onder meer nieuwe turbo’s en al met al hebben ze imponerende cijfers weten af te leveren: 1.001 pk en 1.250 Nm.

Net als de prijzen van de kit en de losse onderdelen, zijn de prestatiecijfers zijn niet bekendgemaakt. Maar wetende dat de standaard SUV uit Sant’Agata Bolognese 3,6 seconden nodig tot 100 km/u voordat hij uitkomt op 305 km/u, kan je je daar een redelijk voorstelling van doen. En aangezien de basisversie je al 3 ton lichter maakt, is deze ombouw niet voor ieder geschikt.

Vorig jaar mochten we de V8-motor in de Urus ook eens uit testen. De standaard versie weliswaar, maar alsnog een genot om te rijden én te zien. Dat zie je in de video hieronder.