Miljonair zijn is niet altijd even gemakkelijk. Bakken met geld aan de fiscus betalen, peperdure echtscheidingen en in het geval van jachteigenaren: rijzende dieselkosten, botsingen en andere onfortuinlijke bijkomstigheden. Onlangs gepost op Instagram, wordt de ergste nachtmerrie van een jachteigenaar en scheepswerf in één getoond.

Brand op de Italiaanse scheepswerf

In de ochtend van 11 januari begon een brand, waar van de oorzaak nog onbekend is, te woeden op de bekende scheepswerf van Ferretti Yachts aan de Italiaanse oostkust. “De brand die gisteren, dinsdag 11 januari in de vroege ochtenduren uitbrak, waarbij een boot in aanbouw was op de Cattolica-werf, veroorzaakte geen gewonden dankzij de onmiddellijke implementatie van veiligheidsprocedures, met tussenkomst van de brandweerploegen van de scheepswerf en de plaatselijke brandweer”, luidt de verklaring van de Italiaanse werf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SuperYacht Times (@superyachttimes)

De scheepswerf is al sinds 2011 operationeel en ligt ten zuiden van de welbekende badplaats Rimini met uitzicht op de Adriatische Zee. Op 14.000 vierkante meter, met 9.000 vierkante meter overdekte faciliteiten en plaats voor 16 motorjachten van 20 tot 30 meter, wordt er met man en macht gewerkt aan diverse imposante jachten om op tijd af te leveren aan hun toekomstige, kapitaalkrachtige eigenaars.

Het schip dat “zeer waarschijnlijk werd vernietigd”

Ferretti Yachts 1000 verwoest

“40.000 uur conceptontwikkeling. 4.250 uur marineontwerp en 9.650 uur prototyping van de mallen.” Zoveel tijd koste het om de 30 meter lange Ferretti Yachts 1000 tot leven te wekken. Volgens Super Yacht Times is dit grotendeels voor Jan met korte achternaam geweest, want zij claimen dat het superjacht “zeer waarschijnlijk” naar de filistijnen is.

Het vlaggenschipmodel van de werf is de Ferretti Yachts 1000, en de eerste romp uit de serie werd op 12 maart 2021 te water gelaten. Het is zeer waarschijnlijk dat het een model uit deze lijn was dat tijdens de brand van vanmorgen werd vernietigd.De brand is inmiddels onder controle en de schade wordt opgemaakt.