Volledig omringd door natuur en op korte afstand van het Noordwijkse strand is de golfbaan van de Noordwijkse Golfclub, opgericht in 1915, uniek te noemen. De golfvereniging kwam vorig jaar op de tweede plaats qua beste golfbanen volgens Leading Courses, vanwege de schitterende banen scoorde de club maar liefst een 9,0.

Noordwijkse Golfclub: midden in de natuur

Dat de Noordwijkse Golfclub tweede is geworden van Nederland is geen wonder. De club heeft een prachtige ligging en bovendien en rijke geschiedenis. Zo is de vereniging in het verleden bezet geweest door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast hebben er in het verleden vele kampioenschappen plaatsgevonden in Noordwijk. Van 1916 tot 1979 is 4 keer de Dutch Open gespeeld en twee jaar geleden vond het NK Strokeplay Dames nog plaats.

De 18 holes liggen zodanig tussen de natuur dat er af en toe zelfs herten en andere wilden dieren gespot worden op de range. Daarnaast ligt de zee op loopafstand vanaf het clubhuis. Het clubhuis bevat naast een borrelruimte ook nog een restaurant. Hierin worden niet de minste gerechten geserveerd en wordt gastronomie uiterst serieus genomen.

Dineren onder het genot van een keurige bubbel

De leden van de vereniging worden niet opgescheept met goedkope hapjes of vette rommel. Er worden nette borden geserveerd met daarop bijvoorbeeld Aerlande steaks en coebergh. Dit kan vervolgens weggespoeld worden met een keurige bubbel zoals een Veuve Clicquot waar u zo’n € 70 per fles voor neer moet tellen.

Naast een driving range is op de vereniging ook nog een chipping area te vinden. Hier kunt u uw chip tot in de puntjes verbeteren om over diverse obstakels heen te chippen. Dit is echter bedoelt voor de iets gevorderde spelers. Het is niet de bedoeling dat iedereen zomaar op de golfbanen van de Noordwijkse Golfclub komt golfen. Naast een GVB zijn er ook regels voor de manier van kleden van de spelers. Zo wordt er verwacht dat je als golfer een polo draagt met bermuda en het liefst nog golfschoenen natuurlijk. Hierdoor lopen de leden er immer netjes bij met de polo in de broek en het liefst nog met opstaande kraag.