In Dubai is alles groter, duurder en imposanter dan de rest van de aardkloot. Om dit nog maar eens extra te benadrukken hebben Atlantis, The Palm, Moët & Chandon en een Nederlands team een nieuwe notering in het Guinness Book of world Records te pakken. Dat hebben ze voor elkaar gekregen door het creëren van ’s werelds grootste glazen piramide net voor de komst van 2022.

54.740 glazen Moët

De glazen pyramide werd op 30 december 2021 opgebouwd in de met sterren bezaaide Effervescence-evenementenreeks van het Maison in WHITE Beach, Atlantis, The Palm. Het bestond uit 54.740 glazen (gevuld met een lichtgevende jerobeam van Moët & Chandon) ter hoogte van meer dan circa acht meter hoog. “Gefeliciteerd, jullie zijn officieel geweldig”, aldus Jurylid Pravin Patel van Guinness World Records.

De piramide werd in vijf dagen opgetuigd voor een galadiner in de aanloop naar een concert van Robbie Williams en was een ontzagwekkend gezicht voor alle aanwezigen op de locatie.

Ontworpen in samenwerking met het Nederlandse Luuk Broos Events uit Vinkel, brak de creatie de vorige Guinness-wereldrecordtitel van 50.116 die in 2017 in Madrid door hetzelfde bedrijf was gezet.

Santé

“Na wat een uitdagend jaar voor ons allemaal is geweest, is het een genoegen om hier vandaag te proosten op de dageraad van 2022. sluit je aan bij onze gewaardeerde partner en medevierders, Moët & Chandon, om een ​​moment in de geschiedenis te creëren dat voortkomt uit onze wederzijdse visie om saamhorigheid te vieren”, adlus Timothy Kelly, Executive Vice President en Managing Director van Atlantis Resorts and Residences.

“In 1983 vestigde Moët & Chandon ter gelegenheid van het 240-jarig jubileum het eerste wereldrecord voor de hoogste champagnepiramide met 2.757 kristallen glazen. Bijna 40 jaar later en samen met onze gewaardeerde partner en iconische bestemmingsresort, Atlantis, The Palm, zijn we verheugd om dit erfgoed te bestendigen en een nieuwe mijlpaal te creëren met deze gedurfde poging”, merkte Laurent Dominguez, General Manager van Moët Hennessy Midden-Oosten, op.

Gerecycled door een lokale glasblazer

De installatie stond tot 1 januari 2022 op het terrein van het resort voor het jaarlijkse galadiner op oudejaarsavond, en de 54.740 coupéglazen zullen later worden gerecycled door een lokale glasblazer en omgevormd tot hervulbaar glaswerk voor Atlantis de meer dan 1,5 duizend kamers en suites van The Palm. Dat is nog eens 2021 afsluiten in hogere sferen!