Ieder jaar komt zakenblad Forbes aandraven met een top 10 rijkste lijst, variërend van voetballers, artiesten, celebrity’s. Maar ook de nieuwe generatie: TikTok-sterren en YouTubers. Forbes heeft uitgezocht wat de top 10 beste verdienende YouTubers wereldwijd zijn.

We komen figuren tegen als MrBeast die kwalitatief hoge geproduceerde video’s maakt en er veel financiële middelen instopt, maar bijvoorbeeld ook een kanaal die wordt gerund door een individu die simpelweg games speelt. Er staan zelfs kinderen in de lijst die via hun ouders verschillende soorten speelgoed uittesten en daar stinkend rijk mee worden.

10 best betaalde YouTubers van 2021

Forbes heeft de geschatte inkomsten gebaseerd op basis van afgelopen kalenderjaar en op datacijfers van SocialBlade, Captiv8 en Pollstar. Belastingen en eventuele juridische vergoedingen zijn niet meegerekend. Daarnaast is de lijst qua namen een stuk anders dan die van 2020. Enfin, laten we beginnen met nummer 10.

10. Preston Arment – ($ 16 miljoen)

Preston Arment is een 25-jarige, Christelijke YouTuber die in Texas resideert. Hij heeft een groot publiek voor zich gewonnen en heeft meerdere kanalen met miljoenen abonnees. Zijn kanaal ‘Preston’ heeft de meeste abonnees: 18,8 miljoen. Er gaat geen dag voorbij dat een video van hem niet minimaal 1 miljoen keer wordt bekeken. Zijn meest bekeken video is goed voor 61 miljoen weergaven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Preston (@prestonplayz)

9. Logan Paul – ($ 18 miljoen)

We hoeven Logan Paul eigenlijk niet meer te introduceren bij Pure Luxe. Ondanks bar weinige uploads op zijn YouTube-kanaal is hij klaarblijkelijk interessant genoeg om zijn oude video’s terug te kijken. De beste man heeft een aantal verschillende stromingen waar hij zijn brood mee op de plank krijgt. Zakken vol weliswaar, want met zijn 23,3 miljoen abonnees op YouTube met minimaal 5,5 miljoen views op zijn laagste video kunnen we toch vaststellen dat het hem erg goed afgaat.

8. Dude Perfect – ($ 20 miljoen)

Wie heeft het niet gezien? Dude Perfect is al jaren een gevestigde naam in de YouTube-scene en het team hierachter van de vijf heren hebben tijdloze video’s op hun kanaal staan die op elke dag kan worden bekeken. De trickshot video’s die de mannen maken worden miljoenen keren bekeken en dat houden de heren al een goede 12 jaar vol. Momenteel zitten ze op 57 miljoen abonnees. Hun meest bekeken video,’Water Bottle Flip 2′, is op het moment van schrijven 412 miljoen keer bekeken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dude Perfect (@dudeperfect)

7. Ryan Kaji – ($ 27 miljoen)

Ryan’s World is de naam van het YouTube kanaal van Ryan Kaji die wordt gerund door zijn stiefzus en ouders. Het 10-jarige mannetje heeft 31,4 miljoen abonnees. Er komt bijna elke dag een nieuwe video online. Deze video’s zijn bijna allemaal gesponsord. Hij reviewt in zijn video’s speelgoed wat vervolgens gedoneerd wordt aan een goed doel. De doelgroep wordt door Wikipedia omschreven voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Zijn best bekeken video is dan ook maarliefst 2 miljard keer bekeken.

6. Nastya – ($ 28 miljoen)

Net hadden we te maken met een jong mannetje maar natuurlijk kan een schattig meisje niet ontbreken in deze lijst. Eigenlijk doet ze vrijwel hetzelfde als Kaji, maar dan met barbiepoppen en ander speelgoed voor meisjes. Het Russische meisje is pas zeven jaar oud en heeft 86 miljoen abonnees op YouTube. Haar beste video is 899 miljoen keer bekeken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Like Nastya (@likenastya)

5. Rhett and Link ($ 30 miljoen)

Rhett and Link zijn samen met hun talkshow op YouTube via hun kanaal ‘Good Mythical Morning’ razend populair geworden. Zo maken de twee heren bijna elke dag een nieuwe video die gemiddeld 750.000 keer wordt bekeken. De sporadische samenwerkingen hebben hier ook een groot aandeel in. Hun beste video is 31 miljoen keren bekeken.

4. Markiplier – ($ 38 miljoen)

Markiplier is al actief sinds 2012 op YouTube en is nu nog steeds een van de bekendste en blijkbaar ook één van de bestbetaalde. Zijn video’s worden ontzettend goed bekeken en daarbij upload de beste man ook rustig één video per dag waarin hij 9 van de 10 keer games speelt. Zijn best bekeken video heet ‘MEOW” en heeft 345 miljoen weergaven. Overigens heeft zijn één-na best bekeken video WOOF. Klinkt als educatieve content nietwaar?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Markiplier (@markiplier)

3. Unspeakable – ($ 38.5 miljoen)

Unspeakable is een YouTube-kanaal van Nathan Johnson Graham waar hij in zijn video’s zijn vrienden prankt, mooie auto’s rijdt, gekke challenges doet en gewoon plezier maakt. Zo omschrijft hij het zelf tenminste. Hij heeft in totaal 13 miljoen abonnees op YouTube en haalt zijn inkomsten voornamelijk uit samenwerkingen met grote bedrijven, zoals Lego. Zijn meest bekeken video werd twee jaar geleden geüpload en heeft op het moment van schrijven 53 miljoen weergaven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nathan (@unspeakable)

2. Jake Paul – ($ 45 miljoen)

Het enige verschil wat Jake en Logan Paul hebben op het gebied van YouTube content is dat Jake Paul veel actiever op het platform is dan Jake Paul. Hij houdt zich voornamelijk bezig met content rondom zijn bokswedstrijd tegen Tyron Woodley en zijn vorige match tegen Ben Askran. Zijn broer Logan focust zich meer op Pokémon-kaarten video’s en af en toe een teaser voor zijn derde boksgevecht tegen KSI.

1. MrBeast – ($54 miljoen)

Natuurlijk topt MrBeast deze lijst. De content die Jimmy Donaldson op zijn YouTube maakt is van uitzinnige kwaliteit en er wordt bakken met geld en tijd ingestoken. Zijn meest recente viral is zonder twijfel de Squid Game-video waar hij letterlijk de gehele Netflix serie had nagebootst inclusief de prijzenpot. Deze video zit momenteel op 205 miljoen views en staat pas een maand online. Dat maakt het ook meteen de video die het meest is bekeken op zijn hoofdkanaal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MrBeast (@mrbeast)

Daarnaast heeft hij ook nog een tweede kanaal die goed draait, namelijk: ‘MrBeast Gaming’, waarop iedere week een video wordt geupload die minimaal 10 miljoen keer bekeken wordt.

Het begon allemaal voor hem met een video waar hij 48 uur lang naar 0 naar 100.000 ging tellen. Dat gaf hem een hoop publiek en sindsdien heeft MrBeast de YouTube-scene zo goed als uitgespeeld. Dat maakt hem ook de terechte nummer 1 in deze lijst. Het zal hem weinig uitmaken, want hij heeft zelf altijd gezegd dat hij niet het meeste wilt verdienen, maar gewoon de beste content op YouTube wilt produceren. Dat is hem aardig gelukt.