Na alle ophef over de werknemers van de Voice of Holland, wordt op het YouTube-kanaal van BOOS om 16:00 middels een video uitgelicht hoe het allemaal echt zit. De beschuldigingen richting Ali B hopen op, maar de ‘knuffelmarokaan’ laat via zijn social media luid en duidelijk weten dat hij is overtuigd van zijn onschuld. Ondanks dat besloot RTL na een tweede aangifte de samenwerking met Ali B stop te zetten.

Statement Ali B

“Ik ben 100 procent overtuigd van mijn onschuld. Het gaat om een beschuldiging van iets van lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar. Ik word hierdoor overvallen. Er is geen naam gegeven, niets concreets. Daar kan ik mij niet tegen verdedigen, laat staan in de media, maar de schade is wel aangebracht. Ik heb nog geen oproep van de politie gehad, maar ik zal overal aan meewerken. Nogmaals het is niet waar en ik heb er vertrouwen in dat het onderzoek dat zal uitwijzen. Ik vind deze gang van zaken erg onrechtvaardig”, laat Ali B via Instagram weten.

Maar hij is dus niet de enige die onder vuur wordt genomen. Marco Borsato wordt ook beschuldigd van seksueel misbruik en is daar al voor aangeklaagd. Borsato ondernam pas na een dag actie en deed aangifte tegen zijn vermeende slachtoffer wegens smaad en laster. En ook de bandleider van TVOH, Jeroen Rietbergen, ex van Linda de Mol, is aangeklaagd en heeft, zoals je haast niet ontgaan kan zijn, al bekend en zijn spullen mogen pakken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec)

Ali Bouali is in 1981 geboren in Zaanstad, maar bracht het grootste gedeelte van zijn jeugd door in Amsterdam-Oost. Op zijn 14e verhuisde hij met z’n gezin naar Almere en besloot daar zijn leven te wijden aan muziek en de Islam. Nadat hij aan verschillende talentenjachten had meegedaan, bereikte hij zijn muzikale doorbraak in 2004 met het nummer Ik ben je zat, en nota bene door zijn duet met Marco Borsato, Wat zou je doen?, terwijl hij sinds 2013 al jurylid is bij The Voice of Holland – waar hij naar verluidt € 400.000 per seizoen voor kreeg.

Wat is het vermogen van Ali B?

Los van alle heisa rondom The Voice heeft Ali B het op financieel vlak goed voor elkaar. Dat is wel eens anders geweest. Hij heeft een zware jeugd achter de rug waar hij drugs- en gokverslaafd was. Daar kwam langzaam verandering in toen hij begon met muziek maken. Dat heeft hem ook echt uit de put geholpen. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Hij is niet alleen artiest, maar ook cabaretier, succesvol ondernemer én jurylid bij een paar grote talentenjachten, waaronder dus TVOH, maar laten we het daar vooralsnog maar niet teveel over hebben.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec)

Al zijn bezigheden voor het grote publiek hebben hem natuurlijk bakken met geld opgeleverd. Zo kocht hij voorheen zijn buren op en heeft in zijn geliefde Almere ook een prachtig stulpje ter waarde van ruim € 1 miljoen en rijdt hij in een chique Bentley Bentayga.

Hij bezit in totaal vier bedrijven en heeft ook nog geld gestopt in vastgoed in Nederland en in Marokko. SPEC Holding B.V brengt het meeste geld in het laatje, met zo’n € 1 miljoen. Ook het bedrijf van zijn vrouw Bregje Kommers, Kommers Beheer BV, zou goed zijn voor € 1 miljoen. Volgens bronnen zouden ze uit elkaar zijn, want Ali B zou zijn vrouw de toegang tot alle bankzaken hebben ontzegd. Zij laat zich overigens niet uit over de hele situatie: “Ik wil wel bevestigen dat we niet uit elkaar zijn.” Maar ze laat ook weten: “Voor de rest doe ik geen uitspraken en ook in de toekomst niet.”

Totaal zou het volgens BekendeBuren uit moeten komen op een vermogen van € 5 miljoen. Niet verkeerd als je terugkijkt naar zijn lastige jeugd, maar indien alle beschuldigen terecht zijn, zal het ‘m weinig teweegbrengen.