The Godfather kwam uit in 1972 en is nog altijd een van de meest iconische films aller tijden. De film met Vito Corleone, Don van de Corleone familie, staat op de derde plek op IMDb in de lijst van de best beoordeelde films met een score van 9,2. Een kasteel, die verschijnt in het The Godfather Part III, in eigendom is van de Pennisi-familie van Floristella, is op de vastgoedmarkt gebracht.

Kasteel uit het derde deel van The Godfather

De ‘filmwoning’, die ook verscheen in de A Beautiful November van Mauro Bolognin, is gebouwd op een perceel van 0,85 hectare, beslaat 4.000 vierkante meter aan woonoppervlak en dateert uit het einde van de 19e eeuw. De bouw begon toen de baron Pennisi de Palermo-architect Giuseppe Matricolo aanspoorde om een ​​villa te bouwen voor zijn uitgebreide kunstcollectie.

The Godfather

“De hoofdingang, vanaf Piazza Pennisi, komt uit op een boulevard omringd door een dubbele rij Washingtoniaanse palmen die zijn opvallende grootsheid onthult”, opent de makelaar.

Het pand uit het derde deel van de maffiose franchise beschikt over drie gebouwen met twee verdiepingen en twee torens. De portiek opent naar een prachtige marmeren trap met hoge plafonds en gewelfde stenen zuilen, samen met spitsbogen en kantelen, die de sfeer compleet maken. Geometrische patronen in goud en blauw omlijnen de plafonds met een sterrenhemel en de afgebeelde heiligen, terwijl Byzantijnse decorstukken en schilderijen van Paul Pennisi het interieur vullen.

Tweede Wereldoorlog-bombardement en aardbeving

Het 140 jaar oude pand overleefde op wonderbaarlijke wijze de verwoestende aardbeving van 1908 die Zuid-Italië deels verwoestte. Niet alleen dat, tijdens de Tweede Wereldoorlog bombardeerde het Britse leger Acireale, het kleine kustplaatsje waar het kasteel staat, maar nogmaals, het pand liep geen schade op. Het pittoreske stadje herbergt vele historische bezienswaardigheden, waaronder de oudste kunstacademie van Sicilië, en kijkt uit over de Ionische Zee.

The Godfather

Er zijn 22 slaapkamers, acht badkamers, een wijnkelder, een kunstenaarsatelier, een bibliotheek, een kleine kapel en twee grote balkons met  uitzicht op de twee terrassen van elk circa 130 vierkante meter.

“Het is een pand dat een sterk karakter uitdrukt en een enorm potentieel heeft, vanwege zijn geschiedenis, zijn locatie, zijn architectuur en zijn ruimtes. Eenmaal gerestaureerd, kan het zich aanpassen aan verschillende behoeften en hedendaagse smaken zonder de oorspronkelijke structuur te veranderen.”

Het pand staat nu te koop bij Sotheby’s Realty voor een slordige $ 6.817.407.

Eerder dit jaar belandde ook The Hearst Estate, evens bekend uit The Godfather, op de markt en eerder het huis uit The Godfather Part II.