Iedereen kent Stefan de Vrij als een nuchtere jongen die uitkomt voor de topclub van Italië die zich niet druk maakt om sociale media en zijn ‘status’ hooghouden. Momenteel speelt De Vrij voor Internazionale, dat binnenkort wordt overgenomen door Bin Salman en natuurlijk in Oranje waar hij een duo vormt met Virgil van Dijk.

Stefan de Vrij onderneemt actie

Ondanks zijn ogenschijnlijke nuchterheid, moet je geen spelletjes met hem spelen. De 29-jarige centrale verdediger sleept spelersmakelaarbureau Sports Entertainment Group voor de rechter wegens ‘onrechtmatig handelen’, zo meldt De Telegraaf. Om precies te zijn gaat het om een commissie rondom zijn transfer vanuit Rome (SS Lazio) naar Milaan. Bij de overdracht van Lazio naar Internazionale dacht de Nederlander dat het SEG hem vertegenwoordigde, maar dit bleek achteraf niet het geval.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stefan de Vrij (@stefandevrij)

Sterker nog, het bedrijf handelde namens Internazionale om er zelf beter van te worden. Zo spraken ze af om € 7,5 miljoen aan tekengeld van Inter te krijgen als ze het voor elkaar zouden krijgen dat de Nederlander uit Ouderkerk aan den IJssel een contract zou tekenen waar hij onder de 50 miljoen per jaar zou verdienen. Dat lukte dubbel en dwars en De Vrij kreeg in totaal € 37,5 miljoen.

Miljoenenrechtszaak

Het duurde anderhalf jaar voordat De Vrij hierachter kwam, maar vanaf het moment dat hij het wist ondernam de verdediger  actie. Hij wilde alsnog het geld hebben wat hij mogelijk had kunnen verdienen en plakt er aan rechtszaak aan vast. Het gaat hier om het tekengeld, de salarisverhoging en nog een schadevergoeding vanwege onrechtmatige verrijking. Dit alles komt neer op een bedrag van € 22 miljoen. In februari gaat de rechtszaak van start in Amsterdam.

Reactie SEG

SEG-bestuurder Kees Vos liet weten dat hij de claim van De Vrij ‘lachwekkend’ vindt “Hij heeft zich door derden laten influisteren dat wij er niks aan mogen verdienen en is dat ook gaan geloven”, aldus Vos tegen de Telegraaf. Ook was de Vrij weggegaan bij SEG om zich vervolgens aan te sluiten bij de bekendste zaakwaarnemer in de voetbalwereld, Mino Raiola. SEG begeleidde Stefan de Vrij al vanaf zijn 16e. Daarom was het vertrouwen van de Vrij zo groot dat hij nooit om schriftelijke overeenkomsten vroeg. Daarom werden deze ook nooit opgesteld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stefan de Vrij (@stefandevrij)

Goede band tussen Stefan de Vrij en Doniphan Slager

Zijn band met zijn voormalig zaakwaarnemer Doniphan Slager was zelfs zo goed dat de heren samen op vakantie gingen. Toen hij bij Internazionale tekende, voelde hij zich als een vis in het water, maar zijn wantrouwen speelde op nadat hij geen tekengeld ontving.

Vaak als een grote speler van topclub naar topclub verkast zijn de tekenbonussen erg hoog. Daardoor was het nogal apart dat De Vrij geen tekengeld ontving. Uit alle contractdetails blijkt dat SEG er alles aan heeft gedaan om er zelf zo goed mogelijk uit te komen en dat pikt De Vrij niet.

Zijn huidige zaakwaarnemer Mino Raiola wordt altijd neergezet als een ‘geldwolf’.  Hij pakt weliswaar uitzinnige bedragen, maar blijkt zover we weten wel transparant te werk te gaan. In tegenstelling tot…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stefan de Vrij (@stefandevrij)