Wie niet genoeg kan krijgen van de mooie kleding bij de Bijenkorf kan ervoor kiezen er pal naast te gaan wonen. Sinds vorige week is de bovenste verdieping van het gebouw naast de kledingwinkel te koop als een zogeheten penthouse. Wie de nieuwe buurman wil worden van de Bijenkorf moet vanzelfsprekend veel nullen op de bank hebben staan.

Metropolitaans resideren in de hoofdstad

Vanaf het enorme terras van het penthouse kijkt u zo de Amsterdamse Dam over. In heel Nederland bestaat er geen legendarischere plek dan in het hartje van de hoofdstad. Amsterdam komt met de verkoop van de woning in het rijtje te staan tussen steden als New York, Parijs, Singapore en London. Het gaat om een zogeheten ‘high life’ wat in grote steden vaak vrijwel onmogelijk is. Dat er in het penthouse geen gebrek is aan welke luxe dan ook klinkt logisch.

De woning is van alle gemakken voorzien en alles zit er op en er aan. Zo beschikt de toekomstige eigenaar over de vijfsterrenhotel-service van hotel Krasnapolsky. Het is dus niet nodig om een ontbijtje te maken in de keuken die volledig bestaat uit marmer, maar met één belletje zorgt de hotelservice voor een uitgebreid ontbijt op bed. Ook is er geen stress nodig voor het parkeren van de bolide in het volle Amsterdam.

U kunt uw auto voor het hotel kwijt en de service zorgt ervoor dat de vierwieler netjes weggereden en geparkeerd wordt. Verder zorgt Krasnapolsky ervoor dat de bedden worden opgemaakt en de badkamer schoon wordt gehouden. 

Uitzicht op de Amsterdamse Dam

Het penthouse is één van de 19 exclusieve appartementen die onder het project DAM3 hadden. Bij het ontwerp van de woning is voor het beste van het beste gekozen volgens architect Cees Dam. Zo is er gekozen voor een ruime lift die u naar de bovenste verdieping brengt.

In het penthouse zijn een aantal ruim opgezette kamers waaronder twee royale slaapkamers. Vanuit het bed valt het paleis op de Dam te bewonderen. In de ochtend kunt u genieten van een ontbijt van Krasnapolsky op het ruime terras met luxe stoelen. Het is zelfs mogelijk om vanaf het terras het dak van de Bijenkorf op te stappen, al is dat uit veiligheidsredenen niet aan te raden.

Het penthouse is erg geliefd en dat is natuurlijk begrijpelijk. Wie het wilt kopen moet er daarom snel bij zijn. Voor een forse € 4.295.000 staat het penthouse te koop aangeboden op Funda.