Wie behoefte heeft aan meer woonruimte of een grotere tuin kan het beste in Blaricum-Dorp terecht. Hier staat een woning te koop die menig huizenliefhebber doet overdonderen. Voor bijna 5 miljoen euro is de villa van u.

Villa Zonnenhoef in ’t Gooi

De zogeheten ‘Villa Zonnenhoef’ bevindt zich midden in de natuur, de rust die de omgeving aan het huis toevoegt is van hoge kwaliteit. De tuin is enorm en de bijna 7.000 m2 perceeloppervlakte biedt genoeg mogelijkheden voor royale beplanting. Aan de ene kant van de woning is een bos met een heide te vinden en aan de andere kant ligt een prachtig park. Dit is uiteraard perfect voor een ochtendwandeling wanneer u net bent opgestaan uit het ‘kingsize bed’.

Blaricum

De woning is gebouwd in 1900 en heeft daarom een vrij traditionele stijl. Het is in het verleden vooral bedoelt geweest als familiehuis, maar tegenwoordig is het huis ook zeker bewoonbaar voor een ‘oud-geld-gezin’.

Interieur Blaricum

Neem even een momentje voor het prachtige plafond

Evenals de buitenzijde oogt de binnenzijde traditioneel en in Engelse stijl. Op Funda wordt belooft dat het huis beschikt over karakteristieke kenmerken uit de Art Nouveau. Het zal de huizenleek een beetje doen denken aan de binnenkant van een paleis of koningshuis. Denk vooral aan lichtbruine kleuren met schilderijen aan de wand. Dat het redelijk oud oogt wil niet zeggen dat het onverzorgd of krakkemikkig is. De woning is zeer degelijk en kan absoluut nog jaren mee. Dat is maar goed ook want het zou een groot gemis zijn mocht de woning gesloopt worden. De keuken is wel zeer modern, er is veel gebruik gemaakt van marmer en hout wat de ruimte overzichtelijk en clean maakt.

Op de bovenverdieping zijn nog meer kamers te vinden waarin u ogen tekort komt. Vanuit de slaapkamer kunt u direct de enorme tuin en oprijlaan zien. Door middel van twee grote openslaande deuren kunt u bovendien een enorm balkon, aan de voorzijde van de woning, betreden. Het balkon biedt genoeg ruimte voor een aantal zonnestoelen en kan ook gebruikt worden als klein terras.

Bijna € 5 miljoen

Naast de woning staan nog een aantal bijgebouwen, waaronder een schuur waar maar liefst vier wagens geparkeerd kunnen worden. Het is maar de vraag of de toekomstige eigenaar deze vier plaatsen allemaal zal gaan gebruiken. Voor alleen de woning moet er namelijk € 4.975.000 worden afgerekend. Zie dan nog maar eens wat over te houden voor vier degelijke bolides.

Blaricum