Hetgeen dat BOOS op 20 januari 2022 om 16:00 uur losmaakte in Nederland galmt nog altijd binnen onze landsgrenzen en daarbuiten. Ali B was van de drie heren, samen met Marco Borsato en Jeroen Rietbergen, die het meest in opspraak raakte. Hij staat deze week dan ook voor de rechter om zijn kant van het verhaal uit te leggen. Ook zijn, waarschijnlijk, ex-vrouw Breghje Kommers zal het pleidooi waarschijnlijk gespannen aanhoren. Zij blijkt, ook zonder manlief, de schaapjes prima op het droge te hebben.

Breghje Kommers zit financieel goed gebakken

Ali B zou beschuldigd worden van een waslijst aan verschillende vormen van violatie en zou daarbij dus ook vreemd zijn gegaan op zijn al dan niet ex-vrouw Breghje Kommers. Hij heeft met haar drie zonen op aarde gebracht en zou volgens meerdere bronnen de bankzaken van Kommers hebben ontzegd. Gelukkig zit Kommers niet slecht in de slappe was en ze heeft Ali B dan ook niet nodig op dat vlak.

Kommers werd in 1980 geboren in Bergen op Zoom. In 1999 begint ze als stagiaire mee te werken aan evenementen op het Amsterdamse Mercatorplein en in haar geboortestad en heeft ze enkele administratieve baantjes. Ze blijkt sterkt te zijn in marketing en ontmoette een poos later de destijds gokverslaafde Ali B. Ze hielp hem met schulden aflossen en samen stichtten ze een gezin in Almere.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec)

Het stel was sinds 2006 getrouwd, maar of het huwelijk na alle aantijgingen nog steeds stand is gehouden is op dit moment nog altijd hoogst onduidelijk. Daarbij zijn de twee ook zakelijk met elkaar verbonden. Kommers is namelijk mede-eigenaar van het managementkantoor SPEC dat in 2000 werd opgericht. In 2002 tekende Ali B bij het bedrijf en vervolgens in 2004 werd hij partner gemaakt bij SPEC. Dat Ali B op de voorgrond treedt, is een bewuste keuze geweest van het tweetal.

Wie zijn getekend bij SPEC?

Er zijn een hoop artiesten weggegaan, ook voordat Ali B werd verdacht van het nodige aan overschrijdend gedrag. En niet de minste in de rapscene. Namen als topproducer Jack $hirak, Ronnie Flex en cabaretier Najib Amhali hebben allemaal hun contract ontbonden. Voorgaand hadden ze nog meer grote artiesten onder hun hoede, bijvoorbeeld Boef, Famke Louise en Monica Geuze.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SPEC. | artist management (@spec.nl)

Meerdere succesvolle bedrijven

Dat neemt niet weg dat SPEC een hoop waard is. Spec Holding II B.V. had in 2020 een vermogen van € 1,3 miljoen, wat voor 50% in handen is van Ali Bouali en voor 50% van Breghje Kommers. Het is overigens niet bekend hoeveel dat bedrijf nu waard is. Maar u moet nooit wedden op één paard, daarom heeft ze ook nog Kommers Beheer B.V. en North Sea Camel B.V. opgericht. Kommers Beheer B.V. focust zich met name op financiële instellingen. Samen zijn de twee BV’s zo’n € 1 miljoen waard. Bij elkaar opgeteld vertegenwoordigt de 43-jarige een vermogen van € 1,5 tot € 2 miljoen.