Novak Djokovic mag sinds 2020 koketteren met de titel ‘Big Titles King’, door 62 titels van de vier meest prestigieuze toernooicategorieën te hebben behaald, terwijl hij volgens het ATP de beste tennisser ter wereld is, gevolgd door de Russische  Daniil Medvedev en de Duitser Alexander Zverev.

Prestaties van Novak Djokovic

De Servische nummer een van de wereld heeft meerdere een tal overwinningen op zijn naam staan, waardoor hij inmiddels in het geld kan zwemmen In 2006 zette hij zichzelf op de kaart doordat hij de vierde ronde behaalde op Wimbledon en twee jaar later zette hij zelfs al zijn eerste Grand Slam-titel op zijn naam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Novak Djokovic (@djokernole)

Vast in Australië

Echter gaat iet alles over rozengeur en maneschijn in zijn carrière. Eerder had hij al een akkefietje tijdens de Asian Tour, terwijl hij momenteel vastzit in een ‘quarantinehotel’ in Melbourne. De Servische tennisser is de toegang geweigerd tot het land, omdat zijn visum als ongeldig is bestempeld en hij nog geen prik heeft laten zetten.

Rafael Nadal vindt dat Novak Djokovic het aan zichzelf heeft te danken: “Als hij had gewild, had hij zonder problemen hier in Australië kunnen spelen. Hij heeft zijn eigen keuzes gemaakt en iedereen is daar natuurlijk vrij in. Maar daar zijn wel wat consequenties aan verbonden”, aldus de 35-jarige Spanjaard.

Het lukte Djokovic deze week om een medische vrijstelling voor deelname aan de Australian Open te krijgen, waar een vaccinatieplicht geldt, om vervolgens al oponthoud te ervaren bij het vliegveld en nu dus de uitkomst moet afwachten in een voor hem gekozen hotel. Hij stapt naar de rechter op maandag 11 januari 2022, één week voor het begin van de Australian Open, om uitzetting te voorkomen.

Het vermogen van Novak Djokovic?

Desalniettemin heef hij op financieel gebied weinig te klagen. Djokivic schreef namelijk tennisgeschiedenis in de vierde ronde. Zijn overwinning in de derde ronde tegen Denis Kudla hield in dat zijn prijzengeld tijdens Wimbledon minimaal $ 250.000 zal zijn. Dat bedrag zal zijn prijzengeld in zijn carrière optellen tot $ 150 miljoen, de eerste tennisser die dit winstmarge bereikt.

In de lijst van Forbes best betaalde atleten van 2021 staat de Serviër op plaats 46 met een geschat vermogen met een opbrengst in dat jaar van $ 34.5 miljoen. De enige tinnisers die meer verdiende in dat kalenderjaar zijn Sernena Williams ($ 41,5 miljoen), Naomi Osaka ($ 60 miljoen) en Roger Federer ($ 90 miljoen).

Verder heeft Djokovic nog een  record op zijn naam staan voor het meest gewonnen prijzengeld in één seizoen; $ 12 miljoen dollar en zijn diverse sponsordeals zijn op z’n zachts gezegd ook erg lucratief. In totaal wordt het vermogen van Novak Djokovic geschat op circa $ 220 miljoen.