De G-klasse van Mercedes behoort zonder twijfel tot een van de meest felbegeerde auto varianten die we kennen. Ze zijn bruut, krachtig, intimiderend en uiterst gelimiteerd.  Wij gingen voor jou langs bij Mercedes-Benz Den Haag alwaar de grootste, en tevens meest unieke, tentoonstelling van maar liefst 24 Mercedes-Benz G-Klassen wordt tentoongesteld.

Collectie Mercedes-Benz G-Klassen

In het kalenderjaar 2021 rolden Liefst 41.174 exemplaren van de G-Klasse van de band in de fabriek van Magna Steyr in Oostenrijkse. Een recordaantal, maar dat had nog hoger kunnen liggen, aangezien Mercedes de vraag naar de SUV amper kan bijbenen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floris Wyers (@floriswyers)

Dat geeft aan hoe gewild deze brute apparaten werkelijk zijn. Bij Mercedes-Benz Den Haag staat de grootste verzameling van deze SUV uitgestald verdeeld over voer etages met unieke (korte/2-deurs) Mercedes-Benz G-Klasses. Het is niet voor het publiek toegankelijk, maar middels deze video kunnen we jullie toch een indruk geven van de waardevolle collectie.

Mercedes Maybach G650 Landaulet van bijna € 1 miljoen

We gaan van start met een Mercedes Maybach G650 Landaulet van bijna € 1 miljoen waar er slechts 99 van zijn gemaakt. De V12-motor gaat gepaard met 631 pk en daarmee dendert hij, ondanks z’n omvang, binnen 5,3 seconden naar de 100 km/h. Uiteraard gaan we er een stukje (staand!) mee rijden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floris Wyers (@floriswyers)

En als dat nog niet genoeg is, kunt u ook nog een ‘Champagne is Art’-fles winnen ter waarde van maar liefst € 700. Kijken dus en graag wat duimpjes omhoog! Tot volgende week.

Met speciale dank aan Mercedes-Benz Den Haag, Champagne is Art en Walraven Sax voor de Louis Roederer Champagne.