Terwijl de prijzen van de huizenmarkt de pan uitrijzen, maken vastgoedhandelaren en particuliere verkopers een ‘gouden decennia’ mee. Echter geldt dit uiteraard niet voor iedere woning op de markt. In het geval van Woudweg 2 in Neerpelt, waar ook de villa van Peter Gillis staat, zorgt het verleden er wellicht voor dat de woning al járen niet bewoond is.

Topcrimineel John Mieremet

Snel geld verdienen heeft z’n consequenties. Dat kan drugs- en wapenhandelaar John Mieremet, ofwel ‘schele Johnny’, in dienst van Nederlandse drugsbaron Klaas Bruinsma, je niet meer navertellen. Op 45-jarige leeftijd werd hij in 2005 in Thailand geliquideerd, nadat hij in 2002 al twee werd neergeschoten op de Keizersgracht. In een telefoongesprek met John van den Heuvel zei hij vanuit Thailand: “Ze ruimen elkaar lekker op, geweldig!”, niet wetende dat hij enkele dagen later zelf aan de beurt was. Motief? Nou, een ‘zakelijk geschil’ met niemand minder dan Willem Holleeder en Willem Endstra.

villa Neerpelt

Foto: Hillewaere Vastgoed

Hij liet vier kinderen na én een villa in het Belgische Neerpelt op een perceel van ongeveer 2.300 m². In zijn hoogtijdagen had hij drie villa’s in de Belgische villawijk Grote heide staan. Het woonvertrek dat nu na diverse jaren de verkoop in gaat werd in 1976 gebouwd en is vorig jaar geheel gerenoveerd. Na zijn dood wisselende het enkele keren van eigenaar, totdat vastgoedhandelaar Wahdat Farhad het kocht het tijdens een veiling in 2015 voor een schamele € 250.000.

villa Neerpelt - badkamer

Foto: Hillewaere Vastgoed

De woning beschikt over een riante woon- en eetkamer, luxe leefkeuken, een visgraatvloer, houten balken terwijl de interieurmix voornamelijk zwart-wit is. Met 454 vierkante meter aan woonoppervlak zijn er vier slaapkamers twee badkamers, parkeerplek voor acht wagens (waarvan één in de garage) en is de riante tuin voorzien van hekwerk en een elektrische poort. “De grote ramen aan de achterzijde van de woning bieden een mooi zicht op de onderhoudsvriendelijke tuin en het gezellige aangelegde terras voorzien van een haardpartij.”

€ 1 miljoen voor villa in Neerpelt

De crimineelvilla wordt aangeboden door Hillewaere Vastgoed wordt aangeboden voor € 1 miljoen, vier keer zoveel als wat er zes jaar geleden voor betaald werd.

villa Neerpelt

Foto: Hillewaere Vastgoed

Foto: Hillewaere Vastgoed