We schreven eerder al over de aankoop van Logan Paul van een eerste editie Pokémon-kaarten box. Momenteel zijn deze kaarten populairder dan ooit tevreden en dat is ook terug te zien in de krankzinnige prijzen voor met name de eerste editie kaarten.

Snoeiharde beweringen vanuit experts

Logan Paul beweerde de enige dichte eerste editie box ter wereld bemachtigd te hebben voor $ 3,5 miljoen, maar als we enkele Pokémon-kaarten-experts, wat tegenwoordig blijkbaar een ding is, moeten geloven is Paul keihard opgelicht. Zij beweren namelijk dat de kaarten allemaal nep zijn en totaal geen waarde vertegenwoordigen.

Via Twitter zei Paul: “Ik heb zojuist $ 3.500.000 betaald voor deze verzegelde en geverifieerde doos met first Edition Pokémon-kaarten.” Hij vervolgde zijn tweet met: “Dit is de enige ter wereld tenzij iemand anders het tegendeel wil bewijzen.”

De bewijzen

Als we YouTuber Rattle en het artikel van Pokebeach moeten geloven zouden dat het inderdaad om neppe kaarten gaat. Pokebeach vermeldde het volgende: “Ik heb de aankondiging echter niet op PokeBeach gemeld omdat we twijfels hadden over de legitimiteit van het product. Nu hebben onderzoeken door leden van de Pokemon-gemeenschap significant bewijs gevonden dat kan aantonen dat het product niet authentiek is.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Logan Paul (@loganpaul)

De advertentie via Ebay zou vol spelfouten staan en het account zag er niet al te betrouwbaar uit volgens de onderzoekers. De verkoper veranderde ook hun gebruikersnaam vlak voordat de veiling live ging, alsof ze hun voormalige identiteit wilden verbergen.

De verkoper adverteerde de doos als een “once in a lifetime opportunity”. Hij wist dus dondersgoed hoe hoog de waarde was van een echte ongeopende set.

Doorverkoop spelletje

Via de veiling op Ebay werd hij voor $ 72.000 verkocht aan @cardkahuna die hem voor  $ 2,7 miljoen aan kaartliefhebber @shyne150 verkocht. Deze verkocht hem daarna weer door aan Paul voor $ 3,5 miljoen. Door zijn bekendheid werd al snel achterhaald dat er stront aan de knikker zat. Kortom: de Amerikaanse YouTuber is voor miljoenen opgelicht.

YouTube Logan paul

Alles wat zojuist is opgenoemd is al genoeg bewijs om te concluderen dat er iets niet helemaal goed zit. Alleen was de definitieve reactie van Paul nog uitgesloten, maar daar is verandering in gekomen nu hij na zeven maanden afwezig weer een video maakte waarin hij het verhaal rondom de kaarten vertelde. In deze video kwam hij tot de ontdekking dat er geen eens Pokémon-kaarten in de doos waren, maar kaarten van Gi Joe, de militaire sciencefiction-actiefilmserie.

Het wordt door Pokémon kenners omschreven als de grootste fraudezaak die ooit plaats heeft gevonden in de sinds de oprichting van Pokémon. Maar er is ook goed nieuws voor Paul, want de verkoper beweert van niks af te weten en heeft Paul beloofd alles terug te betalen. Eind goed, al goed?

Ben je nou benieuwd wat de top 5 duurste Pokémon kaarten zijn? Klik dan hier!