Vastgoed binnen- en buitenland was in rep en roer toen de Canadese zanger Abel Makkonen Tesfaye, ofwel TheWeeknd, het Beverly Hills-landgoed van Reinout Oerlemans kocht. Nu de 31-jarige daar zijn intrek heeft genomen, is zijn penthouse in de boetiekflat Beverly West onnodig.

Penthouse in LA van TheWeeknd

De flat bestaat uit 22 verdiepingen en huist 35 luxe appartementen. Hij kocht het penthouse, dat de volledige verdieping beslaat, terug in 2019 voor $ 21 miljoen. Twee jaar lang heeft hij dus gebruik kunnen maken van vier slaapkamers, acht badkamers, een wijnkelder, sportschool en een zoutwaterzwembad kunnen we ook afvinken. Enkele ruimtes bieden met kamerhoge ramen bieden een panoramisch uitzicht over Stille Oceaan en het centrum van The City of Angels.

Foto: The Beverly Hills Estates

Traplopen is voor schooiers, dus valt het penthouse met 743 vierkante meter aan woonruimte te betreden via de lift. Eenmaal binnen loop je linea recta de royale living in die word geflankeerd door de ultramoderne chefs-keuken. Om het geheel af te toppen is er ook nog een hightech fitnessruimte, een wijnkluis en een entertainmentbar met een tv-muur bestaande uit vier grote schermen, terwijl Italiaanse meubels, stenen vloeren, handgeknoopte tapijten en diverse schilderijen en kunstwerken de sfeer bepalen. Ook het helikopterplatform kunnen we gemakkelijk bestempelen als uniek.

TheWeeknd

Foto: The Beverly Hills Estates

Prijskaartje om het penthouse

In april van 2020 verkocht hij ook al een exclusieve woning in de op twee na grootste staat van de Verenigde Staten. Dat betrof een herenhuis in Hidden Hills die hij aan Madonna wist te verkopen voor $ 19,3 miljoen. Zijn penthouse is alleen iets duurder: $ 22,5 miljoen (omgerekend circa € 19.7 miljoen) om precies te zijn.

Foto: The Beverly Hills Estates

Oerlemans

TheWeeknd’s nieuwe thuisbasis is dus de oude van de familie Oerlemans in rijkenwijk Bel Air, LA. Volgens de makelaar van TheWeeknd, die voor hem op zoek gingen naar een nieuwe woning, moest de familie Oerlemans er in eerste instantie niets van weten, maar werkten uiteindelijk toch mee en gingen akkoord met het bod van $ 70 miljoen (circa € 61,2 miljoen).

Het penthouse is vermeldt door Angel Salvador van The Beverly Hills Estates.

TheWeeknd

Foto: The Beverly Hills Estates

Foto: The Beverly Hills Estates